Autor: mi
Datum objave: 28.11.2019


Canelo: Mayweather se neće boriti sa mnom, borit će se s MMA borcem

Nakon što je Floyd Mayweather najavio povratak Saul Alvarez uvjeren je da se 'Money' neće htjeti ponovno boriti s njim.

U prvoj borbi 2014. tada 23-godišnji Canelo izgubio je većinskom odlukom od 13 godina starijeg Amerikanca i ostao bez WBC naslova u polusrednjoj kategoriji. Iako je jedan od sudaca meč bodovao izjednačenim Mayweather je bio čisti pobjednik.

Meksikancu je to jedini poraz u karijeri.

„On se neće boriti sa mnom, borit će se s MMA borcem” rekao je ekipi TMZ-a u Hollywoodu na pitanje o dva povratnička meča 42-godišnje legende.”


Mayweather je već ostvario enormu zaradu lakom borbom s Conorom McGregorom, pa ako se zaista ponovno vrati u ring ne bi iznendailo da ponovno krene tim putem. Već se spominjala borba s UFC-ovim prvakom Khabibom Nurmagomedovim.

Canelo je prokomentirao i izazov UFC-ovog borca Jorgea Masvidala koji svoju novostečenu slavu želi unovčiti boksačkim mečem s trenutno najvećom zvijezdom.

„Uz dužno poštovanje, oduvijek sam mislio da nemam što tražiti u MMA kavezu. Mislim da isto vrijedi i za njih u boksačkom ringu. Nemaju tu što tražiti. Ali s poslovne strane da, to je donekle atraktivno, ali ta borba mi ne predstavlja izazov i stoga mi nije prioritet.”


„Oni se žele boriti s boksačem zbog novca. Nema drugog razloga. Samo novac, samo poslovni razlozi. To je realnost. Koji bi drugi razlog mogao biti? Da im se to zaista sviđalo počeli bi boksati od malih nogu. Poštujem ono što MMA borci rade u svom sportu. Oni su sjajni borci, ali boks je nešto drugačije.”


Osvrnuo se i na komentare Sergeja Kovaleva koji je izjavio da je je u meču bio fizički iscrpljen nakon što je odradio dva trening kampa u vrlo kratkom vremenu.
‘Krusher’ je krajem kolovoza u Čeljabinsku u teškoj borbi u 11. rundi nokautirao prethodno neporaženog Britanca Anthonyja Yardea, a već 2. studenog u Vegasu ga je čekao Canelo koji se za ovaj meč podigao dvije težinske kategorije.

Kovalev je rekao da je zbog svega toga sumnjao da može doći do pobjede, ali nije želio otkazati borbu za koju je zaradio 12 milijuna dolara. 

Nakon tih izjava po društvenim su mrežama krenule priče o namještaljci.

„On je loš gubitnik. Težina neme veze s ničim. Svi borci se bore s težinom. Takvi izgovori nemaju smisla. Mediji vade stvari iz konteksta. Takve stvari ne utječu na mene, svi se bore za novac. Od svoje 15. godine borim se s najboljima. Kad sam se borio s Larom imao sam 23, a on 29 ili 30 godina. Zašto mi ne odate priznanje kad se podignem dvije težinske kategorije i osvojim naslov svjetskog prvaka. Vi mediji bi trebali znati o čemu pričate da bi mogli ljudima objasniti i biti objektivni.”





Foto: Etham Miller

838
Kategorije: Boks
Tagovi: Floyd Mayweather, Sergej Kovalev, Canelo Alvarez, Jorge Masvidal
Najpopularnije
Najnovije