Autor: mi
Datum objave: 03.05.2017


Canelo neće prihvatiti WBC-ov pojas: Ako dođe do borbe s Golovkinom WBC neće biti uključen

World Boxing Council planira pobjedniku borbe između Canela i Julija Cesara Chaveza Juniora ovog vikenda dati posebni 'Cinco de Mayo' pojas.

Canelo je objavio da neće prihvatiti nikakav WBC-ov pojas.




"Od samog početka WBC je htio biti uključen u ovu borbu, a mi smo rekli ne jer ovo nije borba za svjetski nalsov. Znali smo da se nešto sprema. Mauricio Sulaiman (predsjednik WBC-a) izmislio je ovaj pojas kako bih ja ispao negativac."


Sukob Saula Alvareza i WBC-a datira od vremena kad je Meksikanac  bio njihov prvak u srednjoj kategoriji. Nakon pobjede nad Miguelom Cottom u listopadu 2015. WBC je dao rok od 15 dana Canelu da dogovori  borbu za ujedinjenje s Gennadyjem Golovkinom, tadašnjim privremenim prvakom. Meksikanac je odbio donijeti odluku u kraktkom roku i upraznio naslov, što je doživljeno kao izbjegavanje protivnika.


"Ja sam tu titulu osvojio žrtvovanjem, napornim treningom i pobjedom nad velikim borcem poput Cotta, samo zato da bi ju Sulaiman mogao predati tipu koji se nije ni borio za nju. Govorimo o poštovanju? Pokušali su pokazati da sam ja nezahvalan nakon svega što su napravili za mene, ali ništa nije dalje od istine. Ja sam iznad svega zahvalna osoba. Zato i imam isti tim od samog početka. Ja izrazito cijenim svoj tim" rekao je Canelo.

"Kad su rekli da sam upraznio naslov i da sam ga dao Golovkinu, puno stvari mi se događalo. U vrijeme kad su mi dali 15 dana da dogovorim borbu s njim bio sam na sudu u Miamiju. Puno toga mi se događalo, a oni su govorili da se plašim Golovkina ili štogod. Ja se ne bojim nikoga."


Ipak, Golovkin je bio WBC-ov obvezni izazivač od listopada 2014. No, treba uzeti u obzir da boksači plaćaju federaciji pod čijim se okriljem održava borba, pa i za izmišljeni pojas poput ovog za borbu između dvojice Meksikanaca.

Ponovio je još jednom da ne odbija borbu s Kazahstancem, ali da ako do nje dođe borit će se samo za WBA, IBF i IBO pojaseve.

"Ako do ove borbe dođe WBC neće biti uključen. Borit ću se za sve druge titule osim njihove. Zašto? Zbog načina na koji su me tretirali. Zašto su iznijeli sve te zahtjeve kad su znali da sam u to vrijeme na sudu?"


1365
Kategorije: Boks
Tagovi: WBC, Canelo Alvarez
Najpopularnije
Najnovije