Autor: mi
Datum objave: 05.03.2018


Canelo pao na doping testu pred revanš s Golovkinom

Canelo Alvarez, koji se priprema za revanš s Gennadyjem Golovkinom pao je na doping testu.

Meksička superzvijezda bila je pozitivna na steroid clenbuterol. Sportaši ga koriste za brzo sagorijevanje masnoće.


Alvarez se 5. svibnja po drugi put treba boriti sa svjetskim prvakom u srednjoj kategoriji.

Iz njegovog tima tvrde da je uzrok pozitivnog rezultata kontaminirano meso, a isto su kao razlog svojih pozitivnih testova u prošlosti naveli i Meksikanci Erik Morales i Francisco Vargas. Radi se o minimalnoj količini clebuterola i ona je pripisana konzumiranju mesa, a primjerice i Američka antidopinška agencija USADA navodi mogućnost takvog slučaja.


Sportska komisija Nevade objavila je da će provesti istragu i donijeti odluku o meču koji se treba održati u Las Vegasu.


Canelo se priprema u meksičkoj Guadalajari, a njegova promocija Golden Boy objavila je da nakon ovih informacija boksač seli trening kamp u SAD, odnosno San Diego i time daje do znanja da se meč zakazan za 5. svibnja neće otkazati, a boksača će nastaviti testirati VADA.


"Ja sam sportaš koji poštuje ovaj sport i ove me iznenađuje i muči, zato jer mi se ništa takvo prije nije dogodilo. Proći ću sve testove koe budu tražili kako bih raščistio ovu sramotnu situaciju i vjerujem da će istina na kraju prevladati" izjavio je Canelo.


Foto: Joe Locker

1113
Kategorije: Boks
Tagovi: Canelo Alvarez, doping
Najpopularnije
Najnovije