Autor: mi
Datum objave: 03.01.2017


Četiri Novogodišnje odluke za trening

Nutricionist Robert Seaborne za Boxing News obradio je temu: Četiri Novogodišnje odluke za trening.

1. JESTI MALO I ČESTO

Kako bi zadržali mršav i mišićav izgled vaše tijelo treba redovan unos hranjivih tvari. Proteini postaju temelj pomoću kojeg zadržavate ili izgrađujete mišićnu masu, što može stvoriti veću snagu tijekom intenzivne izmjene udaraca. Proteine je najbolje unositi svaka tri do četiri sata u sklopu šest dnevnih obroka.


2. IZBJEGAVAJTE DEHIDRACIJU

Tradicionalno vjerovanje je da dehidracija putem odjeće za znojenje, saune ili ograničavanjem unosa vode pomaže borcima pri skidanju kilograma. Stoga se te metode ponekad koriste kroz duge periode treninga (2-6 tjedana). No, tehnike dehidracije smanjuju vodu u tijelu, ali ne  i druge tvari. Stoga samo oštre tehnike dehidracije daju rezultate. Drugo, dehidracija je opasna tehnika koja može imati smrtonosne posljedice i treba joj se prilaziti s oprezom i uz savjet nutricionista.



3. JEDITE RAZLIČITO VOĆE I POVRĆE


Puni vitaminima i mineralima, voće i povrće su ključni izvor hranjivih tvari koje održavaju zdravlje i funkcioniranje organa. Mnogi vitamini i minerali pronađeni u ovakvom tipu hrane mogu vam pomoći da funkcionirate najbolje tijekom treninga i može vam pomoći da izbjegnete nepotrebne dane preskakanja treninga zbog bolesti. Trebali bi jesti različito voće i povrće svakog dana i uz svaki obrok.



4. ZADRŽITE DOBRE NAVIKE I IZVAN TRENINGA


Kako bi zadržali zdravlje i tijelo u formi važno je zadržati dobre prehrambene navike i u periodu izvan treninga. Upadanje u rutinu  'Yo-yo dijete' u kojoj brzo gubite veliki broj kilograma za natjecanje i potom nagomilavanje kilograma natrag nakon završetka natjecanja može imati negativne učinke na vaše zdravlje. Gubljenje težine za borbu je dio sporta, no, brz gubitak kilograma može utjecati na vaš trening, izvedbu i ostaviti kratkoročne i dugoročne posljedice po zdravlje.


Foto: Boxing News

1301
Kategorije: Prehrana
Tagovi: Fitness,
Najpopularnije
Najnovije