Autor: mi
Datum objave: 07.08.2014


Chael Sonnen ipak nastupa na Metamorisu

Unatoč prijetnji kaznom Sportske komisije Nevade (NSAC) čini se da će „Američki gangster“ ipak nastupiti ovog vikenda na prestižnom natjecanju u brazilskoj jiu jitsi.

Sonnen se sastaje s bivšim ADCC i svjetskim prvakom u bjj-u Andreom Galvaom. 31-ogodišnji Brazilac također se okušao i u slobodnoj borbi. U sedam mečeva ostvario je 5 pobjeda (3 submissiona) i 2 poraza, a nastupao je za Dream i Strikeforce.

Nakon što jeSonnen pao na dva doping testa na različite supstance NSAC je 23. srpnja izrekao svoju kaznu. Morao je podmiriti sve financijske troškove testiranja, mora držati predavanja borcima o opasnosti korištenja dopinga i uz to je dobio zabranu natjecanja od dvije godine. Komisija mu je napomenula da kršenje suspenzije može uzrokovati velikim novčanim kaznama.

Sonnen se povukao iz MMA-a, a ostalo je maglovito odnosi li se zabrana i na grappling natjecanja ili samo na slobodnu borbu. NSAC tvrdi oboje, a Sonnenov odvjetnik suprotno.


Jiu jitsu trener bivšeg izazivača u srednjoj kategoriji, Fabiano Scherner tvrdi da Sonnen putuje u L.A., a slično je dao naslutiti i sam borac putem twittera:


 @sonnench
When a Gangster says he will make that walk, he MAKES THE WALK.



680
Kategorije: Ostali
Najpopularnije
Najnovije