Autor: mi
Datum objave: 23.12.2018


Charlo: Ukrali su mi pobjedu, ali vratit ću svoj pojas

Braća Charlo očekivala su stopostotni učinak na priredbi u Barclays Centeru u Brooklynu.

Dok je Jermall Charlo (28-0, 21 KO) jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Matta Korobova (28-2, 14 KO) i obranio WBC-ov privremeni nalsov u srednjoj kategoriji, njegov blizanac Jermell (31-1, 15 KO) kontroverznom odlukom doživio je prvi poraz i ostao bez naslova WBC-ovog prvaka svijeta u supervelteru.

Jermell je poražen jednoglasnom odlukom sudaca 115-113, 115-113 i 116-112 od Tonyja Harrisona (28-2, 21 KO) u meču za koji se američki mediji gotovo jednoglasno slažu da je trebao otići na stranu Charla.

Jermell je ovime i izgubio priliku za veliki meč za ujedinjenje naslova s Jarrettom Hurdom.

"Ukrali su mi pobjedu. Ja sam nametao akciju, on nije pobijedio u ovoj borbi. Vratit ću svoj pojas. I dalje želim Jarretta Hurda. Možda sam mu prepustio par rundi, ali dobio sam borbu" rekao je Charlo nakon poraza.

Harrison koji je prema većini kladionica bio autsajder u omjeru 8-1 ponudio mu je revanš.

"Ja sam diktirao tempo. To je ono što prvaci rade. On je tražio velike udarce, a ja sam držao čvrstu obranu. Sve na čemu smo radili je obrana. Ostao sam pribran i radio ono što prvaci rade" izjavio je Harrison, koji je posljednji poraz doživio u veljači prošle godine prekidom protiv Hurda u borbi za IBF-ov naslov.

Prema neslužbenoj CompuBox statistici Charlo je zadao ukupno više udaraca od Harrisona (160-128), pogodio s više jakih udaraca (108-71), dok je Harrison više pogađao prednjim direktom (57-52).



511
Kategorije: Boks
Tagovi: Jermell Charlo
Najpopularnije
Najnovije