Autor: mi
Datum objave: 06.11.2018


Charr će zbog proceduralne pogreške zadržati WBA naslov unatoč padu na doping testu?

U rujnu je objavljeno da je 'regularni' WBA prvak u teškoj kategoriji Manuel Charr bio pozitivan na dva anabolička steroida.

Vijest je objavljena samo desetak dana prije borbe s Fresom Oquendom i kako nije bilo vremena za otvaranje B uzorka doping testa meč je otkazan.


U međuvremenu WBA je najavio borbu za upražnjeni naslov između Jarrella Millera i Bogdana Dinua za 11 dana u Atlantic Cityju.

No, došlo je do preokreta u slučaju i Charr bi mogao zadržati pojas prvaka.

Spiegel piše da bi boksač koji je rođen u Libanonu, a živi u Njemačkoj mogao zadržati naslov prvaka zbog proceduralne pogreške.

Prema njihovim informacijama rezultati testova morat će biti proglašeni ništavnim. Razlog je pogreška Dobrovoljne antidopinške agencije (VADA). Agencija nije omogućila Charru ili njegovom predstavniku prisustvovanje pri otvaranju B uzorka, kako stoji u propisima. Uz to, drugi uzorak je trebao testirati nezavisni laboratorij.

"Saznali smo da je B uzorak otvoren bez obavještenja Charrovom kampu. G. Charru je uskraćena bilo kakva mogućnost da bude prisutan na otvaranju B uzorka ili da pošalje svog predstavnika. Unatoč pisanim zahtjevima onemogućeno mu je nešto na što ima apsolutno pravo" stoji u pismu Charrovog odvjetnika Patricka Englisha WBA-u.

Prema njemu, pozitivan test smatra se ništavnim za što postoji više presedana.

Još nema službene odluke, a ni WBA ni VADA se još nisu oglasili  priopćenjem.


Charr, koji je cijelo vrijeme tvrdio da je nevin, u obraćanju preko Facebooka izjavio je da se i dalje smatra WBA prvakom.


"Kao što sam uvijek isticao, ja sam za čist boksač i bio sam čist u svim borbama. Zajedno s mojim timom i mojim odvjetnikom, posljednjih tjedana sam radio sve kako bih aktivno sudjelovao u procesu obrade.

Ja sam, naravno,  zatražio otvaranje B uzorka. No došlo je do nedosljednosti i bez pravno obvezujućeg rezultata B uzorka, A uzorak gubi svoju pravnu vrijednost.


S naše točke gledišta, nema sumnje da sam ja aktualni WBA svjetski prvak.


Prije par dana moj tim i ja smo otišli u Bugarsku i sastali se s predstavnikom Fresa Oquenda. Novi termin za borbu za titulu bit će negdje početkom 2019. godine."

522
Kategorije: Boks
Tagovi: WBA, Jarrell Miller, doping, Manuel Charr
Najpopularnije
Najnovije