Autor: mi
Datum objave: 20.12.2019


Chavez Jr. platio milijun dolara nakon što je bio pretežak za borbu s Jacobsom

Borba između Daniela Jacobsa (35-3, 29 KO) i Julija Cesara Chaveza Jr.-a (51-3-1-1NC, 33 KO) ipak će se održati.

Borba se prvotno trebala održati u Las Vegasu, ali je brzo preseljena u Phoenix nakon što je objavljeno da je Sportska komisija Nevade (NSAC) suspendirala Chaveza zbog izbjegavanja doping testa 24. listopada. 

33-godišnji Chavez je do sada već dvaput pao na doping testu, a održavanje borbe su omogućili odvjetnici koji su ishodovali privremenu zabranu pristupa Sportskoj komisiji Nevade, koja je državna agencija i njenom izvršnom direktoru Bobu Bennettu.

No, to mu očigledno nije bio dovoljno veliki ustupak jer je sin boksačke legende zatim na vaganju bio 2 kilograma i 100 grama teži od granice supersrednje kategorije od 76.2 kilograma.

Borba će se ipak održati, a Meksikanac će za to platiti milijun dolara odnosno trećinu plaće za meč s 'Miracle Manom'.


Jacobsu će ovo biti prva borba u supersrednjoj kategoriji nakon 8 i pol godina. U zadnjoj borbi u svibnju je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca od Canela u borbi za naslov svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji.

Chavezu Junioru ovo će biti tek druga borba od svibnja 2017. kada je uvjerljivo na bodove poražen također od Canela. U ring se vratio u kolovozu ove godine i u prvoj rundi nokautirao Kolumbijca Everta Brava (25-11-1, 19 KO).

Poslije borbe s Canelom Jacobs je prekinuo suradnju s dugogodišnjim trenerom Andreom Rozierom zbog spora oko novca, te je počeo raditi s Fareedom Samadom.







Foto: Ed Mulholland
437
Kategorije: Boks
Tagovi: Daniel Jacobs
Najpopularnije
Najnovije