Autor: mi
Datum objave: 24.05.2020


Chisora: Otići ću u Rusiju pomoći Povetkinu da sruši Whytea

Dereck Chisora jučer se trebao boriti s Oleksandrom Usykom.

Zbog pandemije koronavirusa meč je odgođen za ovo ljeto, a isto tako je odgođena borba između Dilliana Whytea i Alexandera Povetkina. Njihov meč okvirno je zacrtan za srpanj ili početak kolovoza.


Chisora je dva puta gubio od Whytea. U prosincu 2016. u najboljoj borbi godine izgubio je podjeljenom odlukom, dok ga je u revanšu dvije godine kasnije Jamajčanin nokautirao lijevim krošeom u 11. rundi.


Chisora vjeruje da je pokraden u prvom meču, a da se u drugom morao nositi s nepoštenim sucem.

“Bolji sam od njega. Dobio sam prvu borbu, poklonili su mu pobjedu. A onda u drugom meču sam dobio smiješnog suca” izjavio je ‘WAR’ za Talk Sport.

“Gurat ću da dođem do nove borbe s Dillianom”.

U međuvremenu, Chisora je voljan prvom prilikom otići u Rusiju pomoći Povetkinu sa sparinzima za meč s privremenim WBC-ovim prvakom u teškoj kategoriji.

“Već sam rekao Povetkinu da ako me treba doletjet ću u Rusiju i pomoći mu na pripremama za Whytea.”

“Rekao je da će poslati privatni zrakoplov po mene. Povetkin je moj čovjek. Rusi su već razgovarali sa mnom i rekli: Kad dođe vrijeme šaljemo avion po tebe. Ja sam za to”.

32-godišnji Whyte jedini poraz u profesionalnoj karijeri doživio je u prosincu 2015. nokautom u sedmoj rundi od Anthonyja Joshue. Trenutno je u nizu od 11 pobjeda koje uključuju već dva spomenuta meča s Chisorom, Josepha Parkera, Lucasa Brownea, Oscara Rivasa, Mariusza Wacha  i Roberta Heleniusa. Tijekom karijere je pobjeđivao i hrvatske borce Ivicu Bačurina, Antu Verunicu i Tonija Višića.

40-godišnji Povetkin u zadnjoj borbi prošlog prosinca u Saudijskoj Arabiji je remizirao s Michaelom Hunterom. Cro Ring tu je borbu bodovao 115-113 za Povetkina.




709
Kategorije: Boks
Tagovi: Dereck Chisora, Alexander Povetkin, Dillian Whyte
Najpopularnije
Najnovije