Autor: Admin
Datum objave: 04.10.2013
Komentari:
0,00


ČINJENICE O MASNOĆAMA

Masnoće sadrže najviše kalorija

Premda znamo da to nije zdravo i dalje gutamo ogromne količine čipsa i davimo se u majonezi...

 

McDonalds je prodao tako malo nemasnih McLean hamburgera da su ga morali skinuti s menija. Naravno, tome je možda uvelike pridonijelo i to što MCLean nije bio puno ukusniji od papira. Čini se da Amerikanci vrlo dobro znaju što žele: mast.

 

Mi nemamo ništa protiv masnoća. Točnije obožavamo ih. Posebno volimo slasne čokoladne sladolede koji sadrže približno 104 grama masnoće na pola kilograma. Osim toga, određena količina masnoća nužna je u ishrani. Masnoće su prijeko potrebne za apsorbiranje određenih vitamina, one nam služe kao gorivo, održavaju naš imunološki sistem zdravim te održavaju kožu vlažnom. No, ako svakodnevno konzumiramo ogromne količine sladoleda, pridružit ćemo se onim milijunima debelih Amerikanaca s povećanim rizikom od oboljenja.

 

Masnoća je jedna od četiri vrste hranjivih tvari koje vaš organizam može pretvoriti u energiju – ostale su ugljikohidrati, bjelančevine i alkohol. Pritom masnoće sadrže najviše kalorija.

 

Smanjiti masnoće u prehrani ne znači samo odrezati bijeli rub na odresku ili proći pored McDonaldsa ne usporivši korak. Saznajte koliko masnoća jedete, pripazite iz koje hrane dobivate masnoće, napravite male izmjene.

1824
Kategorije: Drugo Mišljenje
Tagovi: Zdrava Prehrana, Drugo Mišljenje, Zdravlje
Komentari
# 2 Dana 24.10.2015 - 13:39 Randy ... je rekao/la:
pozitiva e da se i ja oglasimVina pre svega hvla na moiijactvi ja sam pre 6,7 godina zivela slicno kao sto opisujes ali ne tako drasticno jer svako ima svoje puteve i nacine kazem hvala pre svega na moiijactvi jer od kad sam se udala i presla kod njegovih od tad se jede vrlo jaka jaka i nezdrava hrana a ja nikako snage da skupim dovoljno da krenem kao nekadznas bilo je lako kod mojih, samo sam donela odluku i zamolila moje da ne pune frizider stvarima koje volim a ne zelim da jedem, to su ispostovali i hvala im, tako da sam ja za nekih 9 meseci zdrave ishrene i uz vezbanje i trcanje skinula 15 kgmedjutim kada se porodis i kad te malo godine stignu nije sve tako lako, ni odluciti, ni istrajati, pogotovo kad imas energicno dete kao i ja za koje ti treba snageali mogu da se pohvalim da sam prosli cetvrtak i petak izdrzala na svoj nacin detoks dane i prijalo mi je ali zbog obaveza i preenergicnog deteta i navike za jakom hranom i ja sam u subotu pala u krevet, ali neka to me je nateralo da odlezim i odmorim sesve je lako kad si mlad i sam, ali sad je teze ali ne I NEMOGUCE!!!prosao je vikend, ja se oporavila, i eto ja juce ponovo na mojoj ishraniHvala Vina!!!Hvala neizmerno* inace dan izgleda ovako :- prvo casa vode sa limunom- korica hleba i paradjaz- dve case vode- narandza- dve case vode- ili kivi ili jabuka- dve case vode- ako sam gladna do rucka pojedem saku mog mixa(badem, suvo grozdje, brusnica, suva kajsija i indijski orah) kostalo me oko 300 din taj mix a trajace neke dve nedelje sto i nije tako skupo * ovo sve jedem na poslu sem korice hleba- za rucak ja prokuvam 5 min neki smrznuti mix povrca svida mi se balkanska mesavina ali dodam karfiol i crni luk i jos sargarepe, pre rucka dve case vode- opet neku vockicu, uglavnom jabuku i dve case vodeza veceru obicno je tunjevina ali posto se sad cistim od svega sto nije povrce i voce i kako ih ja zovem krckalice jer u petak i
 
# 1 Dana 14.10.2015 - 04:34 Premio ... je rekao/la:
Hey m'darlinSo lovely to see you again & thakns for a top evening.Hope you enjoyed your Thai fix afterwards.Stay in touch & let me know when next you're in LABrian xo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije