Autor: Admin
Datum objave: 05.11.2013
Komentari:
0,00


ČIŠĆENJE ORGANIZMA

Povrtni tretmani

Ako niste u blagdanske dane mogli odoljeti masnim i slasnim jelima, raznovrsnim slasticama i delicijama te ste u novu godinu zakoračili s kojom naslagom više, možda imate želju osloboditi se viška energije.

 

Kako rasteretiti tijelo nakon dana obilnog hranjenja?

 

Za čišćenje organizma, stručnjaci preporučuju voćne odnosno povrtne tretmane. Prema jednom od njih, tri dana za redom trebali biste piti 8 - 12 čaša svježe iscijeđenog soka. Minimum 85 posto soka treba biti od povrća (mrkva, krastavac, kupus, rajčica...), a ostalih 15 posto od voća poput jabuka i naranči. Ukoliko tijekom dana osjetite glad, popijte još soka.

 

Četvrti dan ovog tretmana jedite samo sirovo voće, a peti dan svježe voće za doručak, a sirovo povrće za ručak. Šesti dan vratite se na raznovrsniju prehranu no neka ona bude umjerena i uravnotežena. Tijekom ovog tretmana ne zaboravite piti čistu vodu, izuzetno je važna za čišćenje organizma. Nakon petodnevnog povrtno-voćnog tretmana, u svoju dnevnu rutinu polako uvedite vježbanje. Ako ste nakupili pokoji kilogram, postepeno ga se morate riješiti zato nemojte iscrpljivati tijelo dvosatnim džogingom već radije započnite s jutarnjom gimnastikom i laganim vježbama koje postepeno povećavajte.

 

Blagdani su i vrijeme noćnih zabava, pa ako ste iscrpljivali organizam dugim bdijenjima, sada vam je potreban i san. Dobro se naspavajte, minimalno 8 sati svake noći. Lagana šetnja prije spavanja sigurno će vam goditi, a bit će vam korisna i za zdravlje te da lakše usnite. U detoksikaciji organizma pomažu i biljni čajevi, pa probajte iskoristiti i njihovo djelovanje. Čaj od koprive i čička neki su od tradicionalnih i lako su dostupni.

3258
Kategorije: Prehrana, Drugo Mišljenje
Tagovi: , Drugo Mišljenje, Zdravlje
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije