Autor: mi
Datum objave: 25.01.2019


Coker: Ako borac ima doping u sebi dopingiran je. Komisija me razočarala

Scott Coker je kroz kick boks i MMA prisutan na američkoj borilačkoj sceni više od 30 godina.

Strikeforce je osnovao 1985. kao kickboxing organizaciju. 2006. održali su prvu MMA priredbu.

Coker još od tih vremena surađuje sa Sportskom komisijom Kalifornije (CSAC).

Predsjednik Bellatora prokomentirao je odnos CSAC-a prema najvećem konkurentu UFC-u i njihovom prvaku Jonu Jonesu, koji je unatoč više pozitivnih doping tetsova dobio dozvolu za nastup u Los Angelesu protiv Alexandera Gustafssona.

"Sa stajališta kompanije mislim da je to vrlo razočaravajuće. Riskirate svoju reputaciju zbog zdravlja i sigurnosti i svih stvari vezanih uz skidanje kilograma. Oduvijek smo podržavali komisiju i to ćemo i nastaviti. Ali, čujte, ako borac ima doping u sebi dopingiran je. To je moj stav" ozjavio je Coker uoči finala Grand Prixa u teškoj kategoriji između Fedora i Badera.


Coker govori o tragovima dopinga u Jonesovom tijelu za koju UFC, USADA i Komisija tvrde da su tragovi zaostalog korištenja dopinga, kojega Jones nikada nije priznao.

UFC je objavio da je konzultirao 'vodeće svjetske stručnjake' po tom pitanju i da su oni potvrdili da se radi o 'pulsirajućem efektu' metabolita koji bi se na testovima mogli pojavljivati još godinama. Nekima to zvuči kao da je Jones dobio dozvolu za dopingiranje jer sličan slučaj do sada nije zabilježen ni kod jednog borca.


"Teško mi je prihvatiti da je komisija sudac, porota i izvršitelj, ali tako je kako je. Mi slijedimo pravila komisije i tako će biti i dalje. Ali, mislim da to nije bila dobra odluka. S ovom komisijom surađujem 32 godine i mislim da je ova situacija jedna od rijetkih u kojima sam rekao: Ovo nije u redu."


Izvršni direktor CSAC-a Andy Foster odgovorio je na Cokerov komentar.

"Sviđa mi se Bellator i Scott Coker mi je vrlo drag. Užitak je raditi s Bellatorovim zaposlenicima. S obzirom na rečeno, G. Coker nije imao uvid u znanstvenu dokumentaciju koju sam ja vidio i koliko ja znam po ovom pitanju nije razgovarao sa znanstvenicima koji su vodeći na polju antidopinga. Moja odluka se bazira na temelju mišljenja znanstvenika. Znanstvenici su rekli da se ne radi o ponovnom uzimanju. Oslanjam se na njihovu procjenu. Ako i kada znanstvenici kažu nešto drugačije ja ću sukladno tome promijeniti odluku."

576
Kategorije: MMA
Tagovi: Bellator, Jon Jones, doping
Najpopularnije
Najnovije