Autor: mi
Datum objave: 27.01.2019


Coker: Fedor se više ne mora boriti. Nikad nije lako vidjeti prijatelja nokautiranog

Predsjednik Bellatora Scott Coker uživa veliki ugled među borcima.

Njegovo ime bilo je razlog dobrom dijelu boraca da prihvate Bellatorovu ponudu, a neki su u prijateljskom odnosu s njim još od dana Strikeforcea.


Jedan od njih je i Fedor Emelianenko


42-godišnja legenda poražena je za samo 35 sekundi od Ryana Badera u finalu Grand Prixa u kojem je ulog bio upražnjeni naslov prvaka u teškoj kategoriji.

Već je odavno bilo očigledno da je Fedorova brada s godinama otišla, a to se pokazalo i u finalu kad ga je Amerikanac nokautirao praktično prvim upućenim udarcem.

Emelianenko je uoči finala govorio da sve više i više razmišlja o ponovnom povlačenju. 'Posljednji car' se prvi put umirovio nakon pobjede protiv Pedra Rizza u lipnju 2012. Vratio se tri i pol godine kasnije na RIZIN-u.

Bellatorov predsjednik na press konferenciji je potvrdio da je Fedorov ugovor istekao i da je na njemu odluku hoće li se nastaviti boriti.

"To stvarno ovisi o njemu. Imali smo odnos koji je trajao godinama, a borio se za mene još i u Strikeforceu. Fedor se ne mora ponovno boriti. On je već napravio sve. On je najveći teškaš svih vremena. Imao je tako sjajan niz. Ali, na kraju će o njemu ovisiti hoće li se umiroviti" izjavio je Coker.

"Nikad nije lako vidjeti prijatelja kako prima udarce, nokautiranog i ozlijeđenog."

Fedor se četiri puta borio za Bellator. U debiju u lipnju 2017. izgubio je nokautom protiv Matta Mitrionea. Zatim je došao nastup na turniru osmorice u teškoj kategoriji i tu je Fedor prije finala nokautima u prvoj rundi eliminirao bivšeg UFC-ovog prvaka Franka Mira, te Chaela Sonnena.

"Za mene on je najveći svih vremena. I to je to. On je čovjek koji se borio sa svima koji su pred njega dovedeni."

Tijekom svoje neupitne vladavine teškom kategorijom Fedor je bio neporažen u periodu od prosinca 2000. do lipnja 2010.

U tom vremenu osvojio je naslov PRIDE-ovog prvaka pobijedivši Antonija Rodriga Nogueiru. S Brazilcem se borio još dvaput, jedan meč je završio No Contestom, dok je u trećem ogledu ponovno bio bolji od Minotaura. Svladao je i Mirka Filipovića, Semmyja Schilta, Heatha Herringa, Kazuyukija Fujitu, Renata Sobrala, Garyja Goodridgea, Tsuyoshija Kohsaku, Marka Hunta, Matta Lindlanda, Bretta Rogersa, te bivše UFC-ove prvake Marka Colemana (dva puta), Kevina Randlemana, Andreja Arlovskog i Tima Sylviju.






Foto: MMA Junkie


1184
Kategorije: MMA
Tagovi: Fedor Emelianenko, Bellator
Najpopularnije
Najnovije