Autor: mi
Datum objave: 06.11.2018


Cormeir: Lesnar će biti teži protivnik od Lewisa

Daniel Cormier proteklog vikenda u Madison Square Gardenu je prvi put obranio naslov UFC-ovog prvaka u teškoj kategoriji.

Još uvijek aktualni prvak i u poluteškoj kategoriji lakoćom je prisilio Derricka Lewisa na predaju u drugoj rundi.


39-godišnji DC u sljedećoj borbi trebao bi braniti pojas protiv bivšeg prvaka Brocka Lesnara. Ako WWE zvijezda iz nekog razloga bude spriječena, Cormier je otkrio sljedeće opcije.

Ako Lesnar otkaže želi treći meč s Jonom Jonesom, a ako ni to ne bude u igri želi dati revanš Stipi Miočiću.

Jones se u povratničkom meču na UFC-u 232 po drugi put bori protiv Alexandera Gustafssona za pojas u kategoriji do 93 kilograma koji će biti oduzet Cormieru.


"Ako se Lesnar ne bude mogao boriti, a Jones izgubi, borit ću se sa Stipom. On zaslužuje revanš. I uvijek sam govorio da zaslužuje revanš i uvijek sam govorio da ako ne bude borbe s Lesnarom da ću se boriti s njim. Samo se nisam htio boriti s njim kad sam imao samo tri tjedna za pripreme. To morate shvatiti. U tom slučaju ne bi se mogli pokazati u najboljem svjetlu. Ako ćemo se ponovno boriti bolje je da to uradimo nakon punog trening kampa."


Cormier već neko vrijeme najavljuje i povlačenje, tako da je pitanje koliko dugo će se još boriti, ali ako financijske ponude budu izdašne može se očekivati da će se zadržati u kavezu i malo duže nego je planirao.


Iako se Lesnar posljednji put borio u srpnju 2016. kada je pobijedio Marka Hunta jednoglasnom odlukom, DC očekuje da će 41-godišnja WWE megazvijezda pružiti jači otpor od Lewisa. Lesnarova pobjeda protiv Hunta poništena je zbog pada na doping testu, te je bez službene pobjede od 2010. kada je protiv Shanea Carwina obranio naslov UFC-ovog prvaka u teškoj kategoriji.


"Mislim da će biti teži protivnik, jer on može poništiti moje hrvanje. Brocka Lesnara neću moći rušiti kako mi se prohtije kao Lewisa. On je velik i superbrz. Uz to, nosi rukavice veličine 5X tako da ako uspije plasirati jedan od udaraca s tom rukom to bi mogao biti kraj. Zaista vjerujem da je to teža borba" izjavio je za MMA Junkie.


"Protiv Leiwsa je put do pobjede bio jasan. Uvijek sam se dobro nosio s protivnicima koji se oslanjaju samo na nokaut. Mislim da sam dovoljno dobar u izbjegavanju udaraca da bih primio taj jedan udarac koji će me završiti. Kad postoji jasan put do pobjede obično se odlučim za njega."


Borba s Lesnarom se očekuje u prvom dijelu 2019. Ako pobijedi to će mu biti druga obrana naslova i još će ga jedna pobjeda dijeliti od rekorda Stipe Miočića.




Foto: MMA Junkie
545
Kategorije: MMA
Tagovi: Brock Lesnar, Daniel Cormier
Najpopularnije
Najnovije