Autor: mi
Datum objave: 29.01.2020


Cormier: Jonesa može pobijediti samo teškaš

Daniel Cormier vjeruje da nijedan poluteškaš ne može pobijediti Jona Jonesa.

32-godišnji Jones 8. veljače brani UFC-ov naslov u kategoriji do 93 kilograma protiv neporaženog Dominicka Reyesa, ali bivši prvak u poluteškoj i teškoj kategoriji ne vjeruje da će uspjeti uzeti poas do sada nedodirljivom prvaku.

Misli da će se Jones htio ili ne htio morati podići u tešku kategoriju.

“Mislim da će se morati podići u tešku kategoriu. Morat će malo pobjeći iz svoje zone komfora. To je zastrašujuće za njega. Mnoge borce plaši promjena težinske kategorije” izjavio je Cormier za BT Sport.

“Oko Jonesa postoji aura nepobjedivosti i ako se digne u kilaži i izloži novim rizicima vjerujem da je to zastrašujuće za njega. Ne znam želi li se zaista podići, ali mislim da će to učiniti u jednom trenutku.”


U zadnje se vrijeme spominje mogućnost Jonesove borbe s prvakom u srednjoj kategoriji Israelom Adesanyom, ali DC nije uvjeren da bi Nigerijac bio prijetnja.


“Ne znam može li on pobijediti Jona Jonesa. Vi znate što osjećam prema njemu, ali čovječe, on je dobar. Mislim da će ga moći pobijediti samo teškaš. Jedan od onih velikih momaka koji gase svjetla. Jedino ne znam mogu li pobijediti Jonesa u 25 minuta.”


“On je dobar borac. Ima toliko različitih oružja. Pogledajte mene, ja mislim da sam jedan od najvećih boraca svih vremena, a dvaput me pobijedio. To govori puno o njemu. Može li se Isreal boriti s njim? Može. Pogotovo ako Jones odabere pogrešan pristup borbi. Ako se borite s Adesanyom bolje vam je da idete na rušenja, jer ako stojite i borite se s njim na nogama on je opasan za svakoga.”


Pozvao je i Stipu Miočića da učini pravu stvar i da mu revanš za naslov prvaka u teškoj kategoriji kao što je on dao njemu.





Foto: MMA Junkie

1891
Kategorije: MMA
Tagovi: Jon Jones, Daniel Cormier
Najpopularnije
Najnovije