Autor: mi
Datum objave: 11.05.2019


Cormier: Kad me Jones dva puta pobijedio pobijedio je najbolju verziju mene

Daniel Cormier (22-1-1NC, 11-1-1NC UFC) u kolovozu će u revanšu sa Stipom Miočićem drugi put braniti naslov UFCovog prvaka u teškoj kategoriji.

No, DC ne može izbjeći pitanja o trećoj borbi s Jonom Jonesom. Bivši prvak u poluteškoj kategoriji koji se nije borio u  kategoriji do 93 kilograma od siječnja 2018. kaže da je ponovno voljan proći kroz 'užasan postupak skidanja kilograma' za borbu s Jonesom kojeg nije uspio pobijediti iz prva dva pokušaja.


"Ako se ponovno budem borio s Jonesom to će biti u kategoriji do 93 kilograma. U toj kategoriji je on dobio borbe i u toj ga kategoriji želim pobijediti. Ja sam napravio toliko toga da moja karijera više nije vezana uz Jonesa. Na početku je bila, zar ne? Zato jer me pobijedio, a ja sam potom osvojio naslov u poluteškoj kategoriji i borio sam se u poluteškoj kategoriji. Tamo sam obranio naslov tri puta i postao prvak u teškoj kategoriji" izjavio je 40-godišnji Amerikanac.


"Ovo će biti moja deveta borba za UFC-ov naslov. Zašto bih se ja brinuo da će se moja karijera vezati uz nekoga drugoga? Borio sam se za zlatni pojas i ne treba mi nitko. Ali, ako se budem htio boriti sa Jonesom borit ću se sa Jonesom. Ovog puta će odluka o tome biti moja."


Predsjednik UFC-a Dana White želi da se Jones podigne u tešku kategoriju, ali DC želi da se treći ogled održi na 93 kilograma.

 

"Pobijedio me na 93 kilograma. On se nikad nije borio u teškoj kategoriji. To bi za njega bilo nešto sasvim novo. Želim se boriti s njim pod istim uvjetima pod kojima smo se borili prije."


"Kad se pripremam za borbu s Jonesom bolje treniram, fokusiraniji sam i vjerujem da kad me pobijedio ta dva puta da je pobijedio moju najbolju verziju, Znam koliko sam truda uložio u to da budem spreman za te borbe i to me učinilo boljim. Svaki put kad proganjate nekoga takvog to vas čini boljim."


Jones u srpnju brani naslov u poluteškoj kategoriji protiv Thiaga 'Marrete' Santosa (21-6, 13-5 UFC).


Foto: Gary A. Vasquez


1852
Kategorije: MMA
Tagovi: Jon Jones, Daniel Cormier
Najpopularnije
Najnovije