Autor: mi
Datum objave: 10.12.2019


Cormier: Miočić je u zabludi u vezi borbe s Furyjem

Ne očekuje se da će se treća borba između Stipe Miočića (19-3, 13-3 UFC) i Daniela Cormiera (22-2-1NC, 15-2-1NC UFC) održati prije lipnja.

Bivši UFC-ov prvak u poluteškoj i teškoj kategoriji misli da Miočić namjerno odugovlači s povratkom na borilište kako bi mu vratio za svoje čekanje na revanš.


Nakon što je nokautirao Miočića u ljeto 2018. Cormier se trebao boriti s Brockom Lesnarom. Unatoč tome američki Hrvat je zahtijevao revanš, a kad je povratak bivšeg prvaka propao DC se umjesto s njim borio s Derrickom Lewisom.


37-godišnji Miočić svoju je priliku dobio ovog ljeta i revanširao se DC-u na isti način i postao dvostruki prvak u teškoj kategoriji.

UFC planira treći meč koji bi se trebao dogoditi u drugoj polovici iduće godine. Nakon revanša u kolovozu Miočić je operirao mrežnicu.


Njegov agent Jim Walter rekao je da je ozljedu izazvao Cormier kad ga je pogodio prstom u oko. Miočić se žalio na slične nedozvoljene poteze i u prvoj borbi s DC-em prošlog ljeta. 


Posljednjih mjeseci je davao izjave da bi se radije borio s Tysonom Furyjem bilo u MMA ili boksačkom meču nego išao na treći ogled s Cormierom iako još ništa nije konkretno dogovoreno u vezi dolaska bivšeg svjetskog boksačkog prvaka u vodeću MMA promociju.


“Ja sam prošle godine rekao da ću čekati Lesnara i ako se on ne bude mogao boriti borit ću se sa Stipom. Donekle je slično s njegovom situacijom s Tysonom Furyjem, ali je u biti potpuno drugačije. Mislim da je Miočić u zabludi. Meni se Lesnar unio u lice. Ušao mi je u oktogon i sve to. Bit ću iskren prema vama. Čim su mi rekli da se Lesnar ne može boriti rekao sam im dajmo Stipi njegovu borbu” izjavio je 40-godišnji Amerikanac za MMA Junkie.


“Slika o tome kako je ispalo je možda pogrešno ispala, ali bilo je točno ovako kao što sam rekao. “


Nakon završetka trilogije DC bi se trebao umiroviti.


„Odradio sam puno dobrog posla za UFC i ako oni samo i pomisle da mi daju da se u oproštajnoj borbi borim za naslov to pokazuje njihovu dobru volju. Jasno je da imaju plan što dalje ako ja osvojim naslov i zatim se umirovim, jer je to ono što ću učiniti. Zbog dobro odrađenog posla mi vjeruju i zato su mi dali ovu priliku. Osjećam se sjajno zbog toga.”





Foto: MMA Junkie
3085
Kategorije: MMA
Tagovi: Daniel Cormier, Stipe Miočić
Najpopularnije
Najnovije