Autor: mi
Datum objave: 24.09.2019


Cormier: Nitko drugi osim Miočića nije mi bitan

Daniel Cormier kaže da će do treće borbe sa Stipom Miočićem doći prije ili kasnije, a isto je najavio i predsjednik UFC-a Dana White.

U prvom meču prošlog srpnja Cormier je nokautirao Miočića u prvoj rundi.

Iako je uoči revanša s Miočićem u ožujku saznao da će mu otac umrijeti od raka, 40-godišnji Amerikanac ne umanjuje njegovu pobjedu do koje je došao preokretom u četvrtoj rundi nokautiravši DC-a.

“Miočić je odradio sjajan posao. To govori kakvo je njegovo borbeno stanje uma i kakve su njegove sposobnosti. Zadao je jak udarac u tijelo. I taj me ozlijedio, ali umjesto da je ganjao isti udarac napao je gore” rekao je Cormier u intervjuu za ESPN.


“Nitko drugi nije bitan.”

“Rekli su mi da će razgovarati sa Stipom. To je to. Ne brinem o tome, brinem samo o onome što mogu kontrolirati.”

“Ja nisam u situaciji da moram ganjati borbu, čekati i preklinjati. Neću raditi ništa od toga. Nadam se da će se boriti sa mnom. Da će mi dati priliku kao što sam ja dao njemu. Nisam to nužno morao. Mogao sam se zadovoljiti onom pobjedom prošlog srpnja i boriti se s nekim drugim.”


Iako ne umanjuje protivnikovu pobjedu u revanšu, bivši prvak kaže da je uz manje prilagodbe i on mogao izaći kao pobjednik iz oktogona u Anaheimu u kolovozu.


“Ne umanjujem zasluge Miočića i njegovog kuta. Izgubio sam. Ali mislim da sam puno stvari mogao napraviti bolje. Idemo još jednom. Pravo teškaško suparništvo nosit će ovaj sport, a mislim da to imamo sa Stipom i sa mnom. Namjeravam se vratiti i obaviti posao i boriti se na način na koji treniram za borbu.”


Potvrdio je da će mu završni čin trilogije s američkim Hrvatom biti oproštajna borba.

“Borit ću se s njim ponovno i pobijedio ili izgubio neći se više boriti. To će biti zadnji put da ću stupiti u oktogon” rekao je u razgovoru s Arielom Helwanijem.




Foto: MMA Junkie

1331
Kategorije: MMA
Tagovi: Daniel Cormier, Stipe Miočić
Najpopularnije
Najnovije