Autor: mi
Datum objave: 18.08.2019


Cormier: Platio sam zato jer nisam slušao trenere

Veći dio revanša činilo se da će Daniel Cormier ponovno pobijediti Stipu Miočića.

DC je u drugoj obrani naslova UFC-ovog prvaka po sucima do prekida vodio 30-27, 29-28, 29-28 protiv Vatrogasca, ali je Miočić udarcima ljevicom u tijelo u četvrtoj rundi kreirao spektakularni preokret u Anaheimu i nokautirao 40-godišnjeg Amerikanca, te ponovno postao prvak u teškoj kategoriji.


Cormier već duže vremena najavljuje povlačenje iz sporta, ali nije siguran da je još došao taj trenutak.


“Puno puta odluke donosimo na temelju emocija. Ne želim biti taj tip. Razgovarat ću sa svojom suprugom Selinom i trenerima i odlučiti što dalje” rekao je na press konferenciji nakon UFC-a 241.


“Gubiti je užasno za mene. Ja sam natjecateljski tip i izgubiti u bilo kojoj vrsti borbe mi je užasno, To što me završio mi je ludo. Ovo mi je drugi put da sam izgubio prekidom i to nije dobro. Dovoljno sam pametan da to shvatim.”

“Mislim da mi je išlo prilično dobro. Ali onda me pogodio. U četvrtoj rundi je zadao neke dobre udarce u tijelo i pogodio me desnim direktom kojeg nisam vidio i završio. Odradio je sjajan posao. Nekako sam popustio s pritiskom. Ne znam zašto. Možda da se pokušam odmoriti i oporaviti za petu rundu jer sam vidio da on nigdje ne ide. Ne znam zašto sam to učinio, ali to je očito bila greška.”

Cormier je usto cijelu borbu praktično vodio boksački meč s Miočićem, kao da se odlučio dokazivati protivniku, i nije hrvao kao što su mu to savjetovali u kutu.

“To je bila strategija. Možda sam najviše razočaran time što sam iznevjerio svoje trenere. Preklinjali su me da hrvam. To je vjerojatno najveće razočaranje. Nisam radio ono za što sam istreniran. Osjećam kao da sam iznevjerio svoje trenere”.


“Mislim da kad počnete imati uspjeha u udaračkom segmentu borbe da se zaljubite u to. Ovo je kao u mojoj borbi s Gistafssonom. U prvoj rundi sam puno hrvao, a zatim sam prestao iako su me preklinjali da hrvam i onda. Večeras sam platio krajnju cijenu za neslušanje trenera. A to je nešto što obično vrlo dobro radim.”



Foto: Dave Mandel
937
Kategorije: MMA
Tagovi: Daniel Cormier, Stipe Miočić
Najpopularnije
Najnovije