Autor: mi
Datum objave: 04.01.2020


Cormier smatra Miočićevu pobjedu protiv njega jednim od najvećih preokreta u 2019.

Daniel Cormier kaže da je Miočićeva pobjeda protiv njega jedan od najvećih proekreta u 2019.

Nakon što je u prvoj borbi u prvoj rundi nokautirao američkog Hrvata i uzeo mu pojas UFC-ovog prvaka u teškoj kategoriji, DC je dobro krenuo i u revanš i dobivao meč sve do četvrte runde kada je Miočić počeo napadati tijelo i na kraju ga nokautirao.


DC je čestitao protivniku i njegovom kutu na odluci da počne s udarcima u tijelo i napravi nužne promjene kako bi promijenili tijek meča.


“S mog stajališta, iskreno, budući da sam bio tamo, svaka čast Miočiću i njegovom kutu. Gledate borbu i vidite kad odlazi u kut da je zbunjen. Govore mu što da radi, a on im odgovara da pokušava. Zbunjen je kao i svi ostali” izjavio je Cormier na UFC-ovom Best od 2019 šou.

„Ali, pogađao me brojnim udarcima desnicom tijekom borbe. To je bilo ništa. Ali, kad su počeli napdati tijelo i samo udarali tijelo... On me udara i dalje u tijelo, ja ga lupam po glavi. On me udarao jednim udarcem u tijelo u odnosu na dva-tri moja udarca koja je dobivao u glavu i mislio sam da nisam u problemu.”


„Ali, onda je jedan sjeo na pravo mjesto i pogodio me u rebra. To su oni boni udarci. Pogađao me desnicom u bradu cijeli dan i to nije bio problem. Uvijek govorim kad primiš dva udarca u istu stranu lica to će te završiti. Stipe je snažno udario u tijelo i počelo se lomiti i bio sam iznenađen. Zatim je napao.”


„To je bila tako sjajna prilagodba u trenutku u kojem je ulog bio tako velik. Taj mali je mogao sve izgubiti. Nokautiran je u prvoj borbi i gledao je mene i Brocka Lesnara kako se pripremamo za meč. Tretirali smo ga kao nešto što je prošlo. Čekao je godinu dana čvrst u uvjerenju da zaslužuje revanš. Da je opet izgubio bio bi gotov. Zamislite sav pritisak pod kojim je bio. Mislim da sam ja pogodio sa 70 posto upućenih udaraca, ali treba odati dužno poštovanje i reći da je odradio sjajan posao”.


Očekuje se da će Miočić prvu obranu naslova u drugoj vladavini teškom kategorijom imati u trećem meču s Cormierom tijekom ove godine.

2302
Kategorije: MMA
Tagovi: Daniel Cormier, Stipe Miočić
Najpopularnije
Najnovije