Autor: mi
Datum objave: 07.11.2019


Cormier uoči treće borbe s Miočićem zatražio pomoć Georgea Foremana

Daniel Cormier trebao bi se treći put boriti protiv Stipe Miočića za naslov UFC-ovog prvaka u teškoj kategoriji.

Datum novog ogleda još nije poznat, ali je o predsjednik UFC-a Dana White potvrdio da će se održati trilogija.


40-godišnji DC u prvoj je borbi u srpnju 2018. nokautirao Miočića u prvoj rundi i postao prvak u dvije težinske kategorije. Američki Hrvat mu se osvetio ovog kolovoza nokautiravši ga u četvrtoj rundi.


Cormier je najavljivao da će se umiroviti u 40. godini, ali će se zadržati još neko vrijeme u MMA-u kako bi pokušao ponovno osvojiti UFC-ov naslov u teškoj kategoriji.


Kako bi došao do toga potražio je savjet najstarijeg boksačkog prvaka u povijesti teške kategorije, 70-godišnjeg Georgea Foremana.


‘Big George’ je u studenom 1994. nokautirao Michaela Moorera i s 45 godina i 299 dana postao WBA i IBF prvak svijeta u teškoj kategoriji 20 godina nakon što je prvi put osvojio naslov.

„Bilo je sjajno sresti se s tobom šampione. Vrlo sam uzbuđen što ćeš biti dijelom mog putovanja do naslova prvaka u teškoj kategoriji. Bilo je uzbudljivo upoznati svu djecu u centru za mlade u Houstonu i učiti od jednog od najboljih. Ako netko zna kako je postati prvak kao stariji čovjek to si ti šampione. Ta izvedba me motivirala da postanem borac. To što si mi postao prijatelj i mentor je ostvarenje sna. Vidimo se ubrzo Veliki George. Takvo predivno ljudsko biće” objavio je DC na društvenim mrežama.




1265
Kategorije: MMA
Tagovi: Daniel Cormier, Stipe Miočić
Najpopularnije
Najnovije