Autor: mi
Datum objave: 29.04.2020


Cormier: Za treću borbu s Miočićem moram se vratiti hrvanju

Daniel Cormier postao je UFC-ov prvak u teškoj kategoriji nokautiravši Stipu Miočića u prvoj rundi.

U revanšu je radio po istom receptu i vodio u borbi koju je Amerikanac hrvatskog podrijetla preokrenuo udarcima u tijelo i na kraju završio DC-a u četvrtoj rundi.

Za treću borbu kaže da se mora vratiti svojim korijenima.

 

Prije nego je postao pobjednik Strikeoforceovog Grand Prixa i dvostruki UFC-ov prvak Cormier je bio vrhunski sveučilišni hrvač s Oklahoma Statea, a potom američki reprezentativac u dva olimpijska ciklusa.


Tijekom tog vremena sprijateljio se s Muhammedom Lawalom, koji je prije njega ušao u MMA.


"King Mo se počeo boriti nakon poraza od Andyja Hrovata. Otišao se boriti u Japan i zaradio 50 000 dolara. Začudio sam se. Zatim je kupio Cadillac i obložio ga nojevim perjem. King Mo je takav, sulud. Mo je kupio Cadillac s nojevim sjedalima, a u gledalištu su nosili njegove krune. Pedeset tisuća vam ne omogućava baš toliko tpga, ali on je vjerojatno sve potrošio" izjavio je DC za USA Wrestling.


Cormier je MMA debi odradio 2009. kada je već imao 30 godina.


"Bilo je čudesno što je zaradio toliko novca. Nastavio me gnjaviti da se i ja počnem boriti i uvjeravao me da je to nešto što bih mogao. Rekao sam mu: Ok, probat ću."


"Hrvanje mi je bilo sve. Hrvanje mi je dalo sve. Bez sporta i dalje bih bio negdje u Louisiani. Ne bih išao u školu i ne bih stekao obrazovanje. Ne bih se borio u UFC-u i ne bih dobio sve te prilike na FOX Sportsu i ESPN-u i sve druge. Sve sam to dobio zbog hrvanja."

Cormier počinje planirati trening kamp za svoju posljednju borbu. 41-godišnji Amerikanac planira se oprostiti trećom borbom sa Stipom Miočićem.


Uz svoje kolege iz American Kickboxing Academyja planira dovesti i niz vrhunskih hrvača i trenera jer se planira vratiti svojim korijenima.


"Moram se vratiti hrvanju. Moram se vratiti ljudima poput Kerryja McCoya, koji će mi zanti reći kada nije dovoljno. Imam Boba Cooka i svoje trenere, ali potrebno mi je to. Kao kad sam se borio na 93 kilograma kada bi Jamill Kelly došao i prolazio skidanje kilograma sa mnom. Morate imati uza se ljude koji su bili s vama prije nego ste postali slavni, prije novca i pažnje, jer če vas oni staviti na vaše mjesto. Slažem sjajan kamp za ovu zadnju borbu i ne mogu dočekati da počne."


"Borit ću se još jednom sa Stipom Miočićem i završiti sve ovo. Volim ovaj sport. Ja sam natjecateljski tip. Teško će biti ostaviti se toga, ali znam da je osvajanje naslova prvaka u teškoj kategoriji pravi trenutak za odlazak."


"Stipe i ja ćemo imati fantastičnu trilogiju. On je također hrvač. Tip pun poštovanja. Vatrogasac. Čvrst tip. Ali moram biti prvak jer završavam s ovim."


Još se ne zna datum treće borbe, ali s obzirom da Cormier najavljuje početak priprema vjerojatno će biti objavljen uskoro.



1180
Kategorije: MMA
Tagovi: Daniel Cormier, Stipe Miočić
Najpopularnije
Najnovije