Autor: mi
Datum objave: 07.08.2019


Covington sljedeći izazivač Usmanu za UFC-ov naslov u velteru

Colby Covington (15-1, 10-1 UFC) konačno je dočekao svoju priliku.

Bivši privremeni prvak do kraja godine borit će se za naslov UFC-ovog prvaka u velteru protiv Kamarua Usmana (15-1, 10-0 UFC).

Nakon što je 31-godišnji Amerikanac proteklog vikenda u Newarku uvjerljivom izvedbom porazio bivšeg prvaka Robbieja Lawlera, Dana White potvrdio je da je on sljedeći izazivač za naslov u kategoriji do 77 kilograma.

“Zato sam stavio Covingtona na ESPN, protiv tipa poput Lawlera. Možete reći što god želite o Covingtonu, ne morate ga voljeti, ali održao je predavanje Lawleru koji je zvijer. Lawler je bio u svim velikim borbama, bivši svjetski prvak, udara kao kamion i Colby ga je potpuno neutralizirao. Cardio mu je bio impresivan, a način na koji je pobijedio Lawler još impresivniji” izjavio je predsjednik UFC-a.

Covington je pobjedom protiv Rafaela Dos Anjosa u lipnju prošle godine osvojio privremeni naslov, ali ga je izgubio kad se nije mogao boriti s tadašnjim prvakom Tyronom Woodleyem.

Jedini poraz u UFC-u doživio je u svom drugom nastupu u prosincu 2015. kada je izgubio giljotinom u prvoj rundi od Warlleya Alvesa.

Osim Dos Anjosa i Lawlera, pobijedio je i Demiana Maiu i Donga Hyun Kima.

32-godišnji Usman naslov je osvojio u ožujku pobijedivši nakon 5 rundi Tyrona Woodleya.

On također ima pobjede protiv Dos Anjosa i Maie, ali je i posljednji koji je porazio Leona Edwardsa prije njegovog niza od 8 pobjeda, a u prosincu 2015. jednoglasnom je odlukom svladao Warleya Allvesa koji ima pobjedu protiv Covingtona.




Foto: Vincent Carchietta 
450
Kategorije: MMA
Tagovi: Robbie Lawler, Kamaru Usman, Colby Covington
Najpopularnije
Najnovije