Autor: mi
Datum objave: 15.12.2019


Covingtonu slomljena čeljust, krivi suca za poraz

Colby Covington nokautiran je u petoj rundi borbe za pojas UFC-ovog prvaka u velteru od branitelja naslova Kamarua Usmana.

Na ulasku u posljednju rundu sudačke kartice su davale izjednačen rezultat i posljednjih 5 minuta je odlučivalo pobjednika i tu se ‘Nigerijska Noćna Mora’ pokazala boljom i nakon što je dvaput u kratkom vremenu udarcima rušio Covingtona, pa ozbiljno napao u parteru sudac Marc Goddard opravdano je prekinuo meč 50 sekundi prije kraja.


Do prekida jedna sudac je imao 3-1 u rundama za Usmana, drugi 2-2, a treći začuđujuće 3-1 za Covingtona.


31-godišnji Amerikanac nakon meča je završio u bolnici gdje mu je potvrđen lom čeljusti na koji se požalio svom kutu između treće i četvrte runde.

Covington se žalio i na nedozvoljene poteze protivnika, kojih je bilo, ali je ipak on prednjačio u tome i uz to je udario Usmana nakon što je sudac dao znak za prekid borbe zbog udarca u oko.


“Obično se ljudi jebu u spavaćoj sobi, ne u oktogonu. Marc Goddard, ja dolazim da ubijem ili budem ubijen. Ti si mi ukrao tu mogućnost. Ukrao si ljudima poštenu borbu” objavio jeCovington na Twitteru.


“Trebao bi se sramiti. Izmišljeni udarac u jaja. Izmišljeni udarac u oko. Izmišljeni prekid. Sudac prevara. Kao i Amerika, moja volja i duh nikada ne mogu biti slomljeni. Ništa još niste vidjeli.”



Foto: Esther Lin
661
Kategorije: MMA
Tagovi: Kamaru Usman, Colby Covington
Najpopularnije
Najnovije