Autor: mi
Datum objave: 09.08.2017


Crawford i Indongo platit će federacijama svaki preko 100 000 dolara

Terence Crawford (31-0, 22 KO) i Julius Indongo (22-0, 11 KO) 19. kolovoza u Lincolnu u Nebraski imaju rijetku priliku osvojiti sva četiri pojasa u poluvelteru.

A ta čast će ih jako skupo koštati.

 

34-godišnji Namibijac brani WBA i IBF, a pet godina mlađi Amerikanac WBC i WBO naslove.


Za priliku za postanak neospornim vladarom poluveltera svaki će federacijama morati platiti preko 100 000 dolara u naknadama za održvanje borbe za naslov svjetskog prvaka.
Obojica će zaraditi još neobjavljeni sedmeroznamenkasti iznos, a od njega moraju platiti 12 posto za pravo da se bore za četiri titule svjetskog prvaka.


IBO je u ponedjeljak oduzeo pojas Indongu, a da su se borili i za taj naslov iznos koji moraju platiti bi bio još veći.


IBF, WBA, WBO, WBC i IBO obično uzimaju po tri posto od plaće svakog borca. U slučaju velikih zvijezda poput Floyda Mayweathera, Mannyja Pacquiaoa ili Canela, pregovaraju o nižim cijenama jer bogato plaćeni boksači nisu voljni davati 3 posto od svojih zarada koje premašuju 10 milijuna dolara.


Pobjednik meča Crawford-Indongo postat će prvi boksač u bilo kojoj kategoriji u zadnjih 12 godina koji je istovremeno držao IBF, WBA, WBO i WBC naslove. Posljednji koji je držao sva četiri pojasa je Jermain Taylor koji je pobjedom protiv Bernarda Hopkinsa ujedinio naslove u srednjoj kategoriji.






867
Kategorije: Boks
Tagovi: WBA, WBO, IBF, WBC, Terence Crawford
Najpopularnije
Najnovije