Autor: mi
Datum objave: 18.05.2018


Cro Cop: Nemam više neku posebnu želju da se borim s Fedorom

Mirko Filipović idućeg petka debitirat će za Bellator u Londonu u revanšu protiv Roya Nelsona.

Ta borba dat će i rezervu za Grand Prix teškaša u čije polufinale se plasirao i Fedor Emelianenko.

Cro Cop i Fedor 2005. borili su se u Japanu za PRIDE-ov naslov u najvećoj teškaškoj MMA borbi u povijesti. Od tada puno se toga dogodilo za obojicu, uključujući i odlaske u mirovinu, te povratke.


43-godišnji Cro Cop u Bellator dolazi s nizom od 8 uzastopnih pobjeda, dok se dvije godine mlađi Rus jako mučio u svojim borbama prije nego je nokautirao Franka Mira u četvrtfinalu.

Sada kada su obojica u Bellatoru postoji mogućnost revanša velike borbe, no Cro Cop misli da neće doći do novog okršaja s ‘Posljednjim Carem’.

“Ljudi me stalno pitaju za to, ali u ovom trenutku ne razmišljam o tome. I mislim da neće doći do te borbe” rekao je Filipović tijekom konferencijskog razgovora za Bellator 200.

“Teško je reći. Nemam više neku posebnu želju da se borim s njim, kao što sam imao prije. Nikad ne reci nikad, ali mislim da do te borbe nikad neće doći.”

“Fedor je imao dobru borbu s Mirom, ali ne znam je li se vratio ili nije. Bila je prekratka. Borba je bila prekratka, ali dobro za njega.”

Još jednom je ponovio da su razlozi zbog kojih se nastavlja boriti jednostavni.

“To me usrećuje. To je najjednostavniji odgovor koji vam mogu dati. Jednostavno me to čini sretnim. Trenutno uživam u ovome što radinm. Ja sam profesionalni borac i uživam se boriti i to je to. Nema potrebe više filozofirati o tome.”

“Svakodnevno treniram, treniram diljem svijeta, borim se diljem svijeta. Posljednju borbu imao sam u Tokiju, sljedeća je u Londonu. Sjajno se osjećam i to me čini sretnim.”


Nakon što je više puta objavio povlačenje, Filipović kaže da si više ne postavlja rokove.

“Teško je reći. U ovom je poslu teško reći. Već sam nekoliko puta rekao da sam gotov, a onda sam odlučio nastaviti karijeru. Bavit ću se ovime dok me to bude činilo sretnim i dok god mi zdravlje to bude dopuštalo. Tako da to može biti još jedna, dvije ili tri borbe, ne znam.”

Dodao je i da ne zamjera ništa Royu Nelsonu zato što ga je pobijedio nokautom u prvoj borbu u UFC-u.


“Nije u mom stilu da nešto obećavam. Ali, u vrlo sam dobroj formi i radujem se borbi. Roy je sjajan tip, vrlo čvrst borac, sjajan borac s čeličnom bradom i morat ću biti u svom najboljem izdanju kako bih ga pobijedio.”




Foto: RIZIN FF

952
Kategorije: MMA
Tagovi: Mirko Filipović, Fedor Emelianenko, Roy Nelson
Najpopularnije
Najnovije