Autor: mi
Datum objave: 17.02.2019


Cro Cop pobijedio Roya Nelsona u revanšu

Mirko Filipović (38-11-2-1 NC) u debiju za Bellator u Uncasvilleu ostvario je desetu uzastopnu pobjedu.



44-godišnji Cro Cop osvetio se Royu Nelsonu (23-17) za poraz nokautom iz 2011. i pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca - 30:27, 29:28, 29:28.
 
Cro Cop je sada 7-0 u MMA revanšima

Filipović je zadao prvi značajan udarac lijevim aperkatom nakon nešto više od minute borbe. Nelson potom prtišće Filipovića uz žicu, Cro Cop okreće poziciju i pogađa još jednim aperkatom. 42-godišnji Amerikanac uzvraća koljenom u tijelo i laktom. Filipović nakon toga počinje češće pogađati i plasira odličan udarac lijevim laktom, te koljenom u tijelo i aperkatom, a potom i lijevim middle kickom. Uspješno je zaustavio sve Nelsonove pokušaje rušenja.


Još više akcije odvijalo se u drugoj rundi. U početku izmjenjuju laktove iz klinča. Zatim se borba seli na sredinu borilišta i Cro Cop pogađa unutranjim low kickom koji je nekoliko puta koristio u ovom dijelu borbe. Nešto kasnije pogađa i lijevim krošeom na što 'Big Country' odgovara desnicom. Hrvatski borac ponovno je zaustavio sve pokušaje rušenja, a Nelson pred kraj plasira udarac šakom u tijelo.


U zadnjoj rundi vidjeli smo puno hrvanja. Nelson je i dalje uporno išao na rušenja i uspio je srušiti Filipovića na ulasku u posljednju minutu, ali bez konkretnog učinka.


Nelson, kojemu je ovo treći uzastopni poraz, negodovao je nakon odluke sudaca i odbio se rukovati s Cro Copom.





3227
Kategorije: MMA
Tagovi: Mirko Filipović, Bellator, Roy Nelson
Najpopularnije
Najnovije