Autor:
Datum objave: 01.06.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


Croatia Round Zero

U subotu 17. studenog održati će se prvi profesionalni taekwondo turnir Croatia Round Zero. Na turniru će sudjelovati 8 boraca koji će se natjecati za nagradu od 30 000 dolara. Turnir počinje u 21h u maloj dvorani Doma sportova.

Ovaj turnir je prvi pokušaj približavanja vrlo popularnog amaterskog sporta profesionalnim borilačkim krugovima po uzoru na K-1 turnire.

Sustav bodovanja je posebno dizajniran za atraktivnost borbi s naglaskom na udarce nogama. Udarac nogom u tijelo vrijedi jedan bod, dok se npr. najviše boduje udarac nogom u glavu iz punog okreta i skoka koji vrijedi 5 bodova. Udarci rukom su dopušteni, ali samo direkti, te ne više od dva u seriji. Za razliku od amaterskih mečeva, neće se nositi zaštitna oprema za trup a borbe će se održati u ringu veličine 8x8 metara.

Na turniru će nastupiti 8 boraca, od njih jedini hrvatski predstavnik je Mići Kuzmanović koji će se boriti protiv Korejca Park Yong Sea. Sudjeluju borci iz obje svjetske federacije - Svjetske i Međunarodne taekwondo federacije.

Borci koji će sudjelovati su:

Pak Kwang Hyok (Sjeverna Koreja)
Razim Malić (BiH)
Park Young Se (Koreja)
Andrey Krylov (Rusija)
Vojtek Kaszowski (Kanada)
Mići Kuzmanović (Hrvatska)
Rostami Morteza (Iran)
Daler Tyuryaev (Tadžikistan)

1719
Kategorije: Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije