Autor: mi
Datum objave: 11.04.2019


Danac Nielsen za MMA debi protiv srebrnog olimpijca će zaraditi 150 000 dolara

U Danskoj se organizira priredba koja će dati odgovor na pitanje tko je najbolji borac u toj zemlji.

Boksač Patrick Nielsen (29-3, 14 KO) 8. lipnja u Kopenhagenu će se u meču po MMA pravilima boriti protiv srebrnog hrvača grčko-rimskim stilom s Olimpijskih igara u Riju Marka Overgaarda Madsena.

34-godišnji Madsen ima puno više iskustva u MMA-u od šest godina mlađeg boksača.

Debitirao je još u srpnju 2013. , ali nakon borbe u svibnju 2014. pauzirao je sve do siječnja prošle godine. Trenutno je na 7-0, a posljednje tri borbe odradio je za britansku promociju Cage Warriors. Dvije pobjede je ostvario nokautom, dvije submissionom, a tri sudačkom odlukom.


Trenira ga bivši UFC-ov borac Martin Kampmann.

"Moj trener Martin Kampmann uopće nije oklijevao kad se ukazala prilika za ovaj meč. To će biti borba između borca koji se želi boriti na nogama i mene koji želi borbu u parteru. Iako je hrabar požalit će što je ušao u ring sa mnom. Patrickovi dani kao borca bit će gotovi kad ga završim 8. lipnja"


Prema pisanju danskih medija Nielsen će za debi biti plaćen milijun kruna što je oko 150 000 američkih dolara. To je vrlo visok iznos za debitanta, a uz to Nielsen je izgubio posljednja dva boksačka meča. U listopadu 2017. ga je nokautirao Britanac John Ryder, a u travnju prošle godine izgubio je podijeljenom odlukom od Arthura Abrahama.


"Već dugo vremena se igram idejom o nastupu u MMA-u. Sada se ukazala prilika i ne mogu zamisliti bolji izazov i priliku od borbe protiv Marka O.-a, koji je očito svačiji favorit. Treniram kao luđak triput dnevno šest dana u tjednu. Markovi MMA snovi završavaju 8. lipnja.


Borba će se održati na težini od 77 kilograma.



564
Kategorije: MMA
Tagovi: MMA
Najpopularnije
Najnovije