Autor: mi
Datum objave: 09.11.2015


Daniel Ghita na prosvjedima: Rumunjska ima 18 000 crkava, a samo 425 bolnica

Nakon što su u požaru u noćnom klubu poginule 32 osobe, tisuće Rumunja prosvjedovalo je u Bukureštu protiv korumpiranih političara.

Među njima je bio i Daniel Ghita. Veliki kick boks borac poznat je i kao veliki aktivist za zaštitu prirode, a ovaj put stao je uz svoje sugrađane u prosvjedima za bolje sutra.


'Vrlo sam uzrujan zbog ove nesreće. Rumunjska ima preko 18 000 crkava, a samo 425 bolnica! Možete li vjerovati u to? Naše bolnice su u vrlo lošem stanju, a medicinske sestre zarađuju samo 300 eura mjesečno. Naša djeca i ljudi umiru svakog dana jer su bolnice u vrlo lošem stanju, a gradimo crkve za 400 milijuna eura! Jesmo li imali mjesta za sve ozljeđene u bolnici? Sumnjam. Koliko je političara i svećenika doniralo krv?' napisao je na Facebooku.

U subotu nakon što su nogometni navijači zadominirali protestom, Ghita se usprotivio i pozvao na miroljubivo ponašanje, optužujući političke stranke da stoje iza pokušaja diskreditiranja protestanata.

"Moramo se boriti za svoja prava. Ako ostanemo ujedinjeni sigurno ćemo uspjeti."

"Ja ne pripadam nijednoj stranci. Želim se solidarizirati sa svojom zajednicom, želim okončati korupciju u Rumunjskoj, želim da naša djeca imaju bolju budućnost. Bit ću ovdje dok ne uspijemo promijeniti sistem. Ti nogometni navijači plaćeni su od stranaka da diskreditiraju skup. To su mi čak neki od njih i rekli. Otišao sam i razgovarao s nekima od njih koji zagovaraju nasilje. Oni  nas žele zastrašiti, oni žele da odemo kućama. Ne smijemo se predati, ne smijemo dati da nas zastraše. Ne dozvolite da političari i mediji manipuliraju nama."


"Ako želite promjene izađite na ulice."

Nakon masovnih prosvjeda rumunjski premijer podnio je ostavku.



Iesiti din casa daca va pasa!

Posted by Daniel Ghita on 7. studeni 2015

1051
Kategorije: Kick & Thai Boxing, Zanimljivosti
Tagovi: Daniel Ghita
Najpopularnije
Najnovije