Autor: HHS
Datum objave: 24.01.2016


Danijel Janečić i Božo Starčević hrvatski osvajači Zagreb Open Grand Prixa

Zagreb je u subotu, 23.01. bio središte svjetskog i europskog hrvanja.

 U izvanrednoj i bučnoj atmosferi održao se veličanstven  jaki međunarodni hrvački turnir ZAGREB OPEN GRAND PRIX 2016.


Turnir je održan pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića.


Hrvatski reprezentativci Danijel Janečić i Božo Starčević osvojili su prva mjesta i zlatne medalje u svojim težinskim kategorijama u vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji, Neven Žugaj osvojio je treće mjesto i brončanu medalju, dok su Nenad Žugaj, Ivan Ratković i Stjepan Lavrić osvojili peta mjesta u svojim kategorijama.


Danijel Janečić proglašen je i najboljim hrvačem turnira, budući da je tri od svoje četiri borbe završavao izrazitom nadmoćnošću (pobjede tehničkim tušem) te na cijelom turniru nije dozvolio protivnicima da na njemu naprave ni jedan tehnički bod!


Od samog jutra ljubitelji hrvanja koji su dupke napunili dvoranu ŠSD "Pešćenica" mogli su uživati u izvanrednim borbama ponajboljih europskih i svjetskih hrvača, uključivši i nekoliko europskih i svjetskih, pa i olimpijskih medaljaša!

Na kraju dana ekipno su najuspješniji bili hrvači reprezentacije Mađarske, koji su osvojili tri zlata, dva srebra i tri bronce. Drugo mjesto zauzeli su reprezentacija Poljske s jednim zlatom, jednim srebrom i tri bronce, dok su treće mjesto ekipno zauzeli reprezentacija Srbije sa jednim zlatom, dva srebra i tri bronce. Naši hrvači s već navedenih dva zlata i broncom zauzeli su ekipno četvrto mjesto.


Svi gosti i reprezentacije izrazile su zadovoljstvo kvalitetom turnira te odličnom organizacijom i najavili svoj dolazak i iduće godine.



Foto: HHS
 

959
Kategorije: Hrvanje
Tagovi: Hrvanje, HHS
Najpopularnije
Najnovije