Autor: mi
Datum objave: 20.02.2020


De La Hoya: Plant više nikad neće dobiti priliku za borbu s Canelom

Canelo Alvarez u potrazi je za protivnikom za 2. svibnja.

Nakon što se nije uspio dogovoriti s WBO i WBA prvacima u supersrednjoj kategoriji Billyjem Joeom Saundersom i Callumom Smithom  i ‘regularnim’ WBA prvakom u srednjoj kategoriji Ryotom Muratom, Meksikančev promotor okrenuo se Calebu Plantu.


Neporaženi Amerikanac je prošlog vikenda prekidom u 10. rundi protiv Nijemca Vicenta Feigenbutza drugi put obranio IBF-ov naslov u supersrednjoj kategorij.

Plant je odbio ponudu za borbu s Canelom jer osjeća da mu nude meč i novac kako bi došao u ring s premalo vremena za odmor od zadnje borbe i premalo vremena za kvalitetne pripreme, slično kao i Sergeju Kovalevu koji je izgubio nokautom od Meksikanca tri mjeseca nakon teške borbe protiv Anthonyja Yardea.

Oscar De La Hoya kaže da se prilika za borbu s Canelom pruža jednom u životu i da ju je Plant propustio.


“Ne razumijem o čemu Plant priča, kakav kratak rok? Mislim, pa ostalo je još 9 tjedana, kako je to kratak rok? Istina je da mi razmišljamo o tebi, a ti se nećeš boriti s Canelom. To je gotovo. Tu priliku nikad više nećeš dobiti zato jer je tu toliko prvaka u njegovoj kategoriji, u stvari, on može birati iz tri težinske kategorije” izjavio je Canelov promotor.


“Ako on kaže da će čekati svoju priliku mi mu kažemo: Ne, bori se sada, ovo ti je prilika života! Ovo je boks, svašta se može dogoditi, ali ovakve prilike ne dolaze često. Ovakva prilika dolazi jednom u životu i on je propušta. Sorry”.

Prema posljednjim informacijama De La Hoya je za borbu u svibnju odlučio poslati poboljšanu ponudu neporaženom WBO prvaku u supersrednjoj kategoriji Billyju Joeu Saundersu (29-0, 14 KO).



Foto: Stacy Verbeek
462
Kategorije: Boks
Tagovi: Canelo Alvarez
Najpopularnije
Najnovije