Autor: mi
Datum objave: 29.03.2015


Dede: MMA bez dopinga neće biti tako spektakularan

Osnivač Nova Uniao akademije Andre Pederneiras jedan je od najboljih MMA trenera svijeta.

Stvorio je niz vrhunskih boraca i pomogao mnogim mladim ljudima da pronađu spas od siromaštva i kriminala.

Jose Aldo, Junior Dos Santos, BJ Penn, Pedro Rizzo, Renan Barao samo su neki od njegovih učenika.


'Dede' smatra da je doping sastavni dio ovog sporta i ono što ga čini spektakularnim. Trener je govorio za Portal do Vale Tudo da se slaže s pojačanim testiranjima, ali također je iskreno rekao koje će biti posljedice toga - borci neće biti tako dobri kao što su bili. Brazilac pri tome postavlja i pitanje - želi li UFC biti sport ili show business?

"Ako UFC želi šou i tip je na steroidima, imat ćete šou života. Ako je to sport i svi su čisti, možda ljudi neće skakati iz sjedala i navijati. Ne kažem da je to ispravna stvar za učiniti, ja sam protiv toga, ali svatko zna da ako borac nije pod utjecajem bilo kakvih supstanci neće biti dobar kao borac koji je. Vrlo je nezgodan trenutak u kojem trebate odlučiti kojim putem krenuti."


"Momci koji koriste ne kažu ja koristim. Ponekad gledam intervjue i vidim tipove kako govore protiv steroida, a znam da ih uzimaju. Komplicirano je. Ako ste u ovoj igri i idete tim putem znate da riskirate. U nekim slučajevima borac je ozlijeđen i liječnik mu savjetuje da uzme nešto kako bi se brže oporavio. Onda ga iznenada testiraju i uhvate ga. Trebali bi sve to razmotriti prije nekoga razapnemo."


817
Kategorije: MMA
Tagovi: Andre Pederneiras, Nova Uniao
Najpopularnije
Najnovije