Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 16.10.2019


Delija o meču sa Stojnićem: To je borba koja zanima balkansku publiku

Puno uzbuđenja među MMA fanovima izazvala je objava posljednjeg para za KSW-ovu priredbu u Zagrebu.

9. studenog u zagrebačkoj Areni svjedočit ćemo teškaškom sudaru između 29-godišnjeg Ante Delije (16-3) i deset godina starijeg Denisa Stojnića (13-3-1NC).

Borba između ‘Hodajuće Nevolje’ i Dennisa 'The Menacea' trebala se održati u ožujku prošle godine na Noći Gladijatora u Dubrovniku. Na kraju je priredba otkazana jer se Maro Perak ozlijedio, a Delija potpisao za RIZIN.


„Maro je bio radio na toj borbi, ali evo sada je nova prilika. To je borba koja zanima balkansku publiku i nadam se da će me doći podržati. Drago mi je da je Stojnić prihvatio borbu” izjavio je Delija za Cro Ring.


- Trebao bi biti favorit protiv Stojnića. On se nije borio već više od tri godine.

„Ne možeš reći da si favorit protiv Stojnića. On može jako puno primiti na glavu, zna zadati udarac, tu nema favorita. Istina je da sam ja mlađi, ali na kraju meni je svejedno protiv koga se borim. Želim biti najbolji i nebitno je tko mi je protivnik.”


U pobjedi protiv Carla Seumanutafe u lipnju u prvom kolu PFL-ovog turnira Dubrovčanin je slomio šaku i morao je otkazati meč drugog kola s Francimarom Barrosom što ga je koštalo prilike za proboj u četvrtfinale turnira.


„Šaka je sada super. Kao da se nikada ništa nije dogodilo. Već sam poslije tri tjedna počeo udarati s tom rukom, a sada je prošlo tri mjeseca tako da se osjećam kao da ništa nije ni bilo.”


- Na koliko si borbi potpisao ugovor s KSW-om? 

„Za sada samo na jednu, ali planiramo i daljnju suradnju. Potpisao sam na jednu za sada jer me zvao Ray Sefo i rekao mi da računaju na mene za iduću sezonu PFL-ovog turnira.”

Stojnić se posljednji put borio u svibnju 2016. i u drugoj rundi nokautirao bivšeg Bellatorovog prvaka u poluteškoj kategoriji Christiana M’Pumbua.


Tijekom karijere je pobjeđivao i bivšeg UFC-ovog prvaka u teškoj kategoriji Ricca Rodrigueza, Mighty Moa, Mladena Kujundžića i Diona Staringa.

2009. dva je puta nastupio za UFC i iako je izgubio od Caina Velasqueza i Stefana Struvea u tim porazima je ostavio dobar dojam.





967
Kategorije: MMA
Tagovi: , Ante Delija
Najpopularnije
Najnovije