Autor: mi
Datum objave: 14.02.2017


Derrick Lewis: Odabrao sam MMA umjesto boksa zato jer je lakši

Derrick Lewis gostovao je na podcastu UFC Unfiltered s Mattom Serrom i Jimom Nortonom.

32-godišnji teškaš izjavio je da je odabrao MMA umjesto boksa zato jer je lakši.

'The Black Beast' smatra da segment grapplinga u MMA borbi daje borcima faze 'odmora' kakvih nema u boksu, tako da MMA borac ne mora toliko naporno trenirati kao boksači.


Treba isto tako reći da boks ima puno dužu tradiciju i puno dublju organizaciju, jer većina boksača koja ulazi u profesionalni boks ima iza sebe vrlo bogato amatersko iskustvo s velikim brojem borbi. Uz to broj vrhunskih boksača u svakoj kategoriji je neusporedivo brojniji.


Lewis sljedeću borbu ima 19. veljače protiv Travisa Brownea. U taj dvoboj ulazi s nizom od pet pobjeda od kojih je četiri ostvario nokautom. 'Hapa' s druge strane je doživio tri poraza u posljednje četiri borbe.

Lewis je u UFC-u debitirao u travnju 2014. nokautom protiv Jacka Maya. U 10 borbi ostvario je 8 pobjeda uz dva poraza nokautima od Matta Mitrionea i Shawna Jordana. Od pobjeda izdvajaju se nokaut protiv bivšeg izazivača za naslov Gabriela Gonzage i pobjeda nad Royem Nelsonom iz srpnja prošle godine.

http://www.croring.com/news/the-black-beast-prijatelj-me-pozvao-na-mma-jer-je-znao-da-se-znam-tuci-kako-je-znao-bio-sam-u-zatvoru-zbog-toga/16285.aspx


Foto: Stephen R. Sylvanie

1447
Kategorije: MMA
Tagovi: MMA, Derrick Lewis
Najpopularnije
Najnovije