Autor: mi
Datum objave: 16.05.2017


Derrick Lewis: Za Hunta sam prvi put čuo tek kad je došao u UFC

Derrick Lewis (18-4, 9-2 UFC) 11. lipnja u Aucklandu u kavez s legenadrnim Markom Huntom ulazi s nizom od šest pobjeda, a pet ih je ostvario nokautom.

32-godišnji Amerikanac na nedavnom UFC-ovom eventu u Dallasu govorio je o odlasku na meč na Novi Zeland koji ga baš ne uzbuđuje, ambicijama o borbi za naslov koje pokreće isključivo novac, te o američkom interesu za 'nasilje crnca nad crncem' koji gura ideju da se bori s Francisom Ngannouom.

Prvo, 'The Black Beast' je sretan što se bori s Huntom, ali ne i time što je borba na Novom Zelandu.

Našalio se da je ova borba osveta UFC-a zato jer se požalio što su ga poslali u Hrvatsku na okršaj s Gabrielom Gonzagom.

"Mislim da moram začepiti usta zato jer mislim da čuju sve što kažem i sad će me početi slati na najdalja moguća mjesta."

"Nisam znao ništa o Novom Zelandu. Rekli su mi ideš na Novi Zeland, ja sam rekao OK, nešto novo. I tako prije par dana sam saznao da je tamo sada zima. Mislio sam da će biti vruće. Još moram ponijeti hrpu stvari kako bi mi bilo toplo. Mislim da mi se neće previše svidjeti tamo."

"Ovo je jedna od borbi koje sam želio zato jer znam da će se Mark doći potući. On se ne pokušavati držati za mene, bježati ili nešto slično, samo će ići naprijed i to će učiniti borbu zabavnom."

Iako je u zadnjih šest borbi Samoanac četiri puta poražen (borba s Lesnarom kasnije je poništena), Lewis misli da je on i dalje vrhunski borac.

"Pa, nije se borio s nekim propalicama."

No, na pitanje dolazi li poštovanje prema Huntu zbog njegove legendarne karijere u kojoj je između ostalog osvojio K-1 Grand Prix 2001. godine i borio se u PRIDE-u, Lewis je kao i obično iskreno odgovorio.

"Ne, uopće. Za Hunta sam prvi put čuo tek kad je došao u UFC. Prije toga nisam znao tko je on."


S obzirom na niz u kojem se nalazi, bez sumnje pobjeda protiv Hunta dovela bi ga na korak do borbe za pojas prvaka teške kategorije.

"Nije me briga za pojas. Razlog zbog kojeg se želim boriti za njega je taj što taj koji ima pojas ima i svu lovu. Ako se nikad ne budem borio za pojas i ako ga nikad ne osvojim zapravo me i nije briga."

"Ja ne radim ovo da bih bio u Top 10. Ne pokušavam biti najbolji borac na svijetu. Ne pokušavam imati najljepši stil. Nije ništa poput toga. Ja ovo radim samo zbog novca, kako bih se pobrinuo za svoju obitelj, o tome se radi."



Rekao je da se želi boriti s Juniorom Dos Santosom i Cainom Velasquezom, a meta je i Francis Ngannou koji je 5-0 u UFC-u i sve je borbe završio prekidom. Francuz je Lewisa opisao kao 'sporog'.

"To je u redu. To svi govore. Ja sam teškaš. Samo dođite i izbičujte me onda. On je jedan od onih koje želim u sljedećim borbama ako sve prođe dobro s Huntom."


1466
Kategorije: MMA
Tagovi: Mark Hunt, Derrick Lewis
Najpopularnije
Najnovije