Autor: Admin
Datum objave: 16.09.2011
Komentari:
0,00


DETALJAN IZVJEŠTAJ IZ ISTANBULA

Veliko postignuće Nevena Žugaja

Neven Žugaj postigao je veliki rezultat, ostvario je normu za Olimpijske igre

 

Prvog dana svjetskog hrvačkog prvenstva u Istanbulu, koje je ujedno i kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Londonu, nastupilo je troje hrvatskih predstavnika od kojih je najbolji plasman ostvario Ivan Lizatović u kategoriji do 55 kilograma.

 

 Hrvač zagrebačke Lokomotive je u najlakšoj kategoriji stigao do osmine finala gdje je izgubio od Won Chol Yuna iz Sjeverne Koreje 4:10. U prvom kolu Lizatović je pobijedio Turčina Ayhana Karakasa. Da je upisao pobjedu i protiv Yuna, Lizatović bi izborio plasman na OI, jer iz svake kategorije osam najboljih ima pravo nastupa na OI.

 

 Siniša Hogač iz zagrebačkog Metalca je izgubio u 16-ini finala kategorije do 96 kilograma od Bugara Elisa Guria 0:10, međutim novu priliku je imao i repesažu. Prvo je pobijedio Izraelca Roberta Avanesyana, no potom je izgubio od Rusa Rustama Totrova.

 

 Danijel Janečić iz HK Lika je u kategoriji do 66 kilograma prvo pobijedio Rusa Ambaka Vačadea, no u osmini finala je izgubio od Kineza Pana Zhenga 0:7.

 

Drugog dana Svjetskog prvenstva u hrvanju grčko- rimskim stilom koje se održava u Istanbulu hrvatski reprezentativac Nenad Žugaj je u kategoriji do 84 kilograma poražen u četvrtfinalu

 

 Žugaj je u prvom kolu pobijedio Švicarca Thomasa Suppigera, zatim je slavio protiv Francuza Melonina Noumonvia, a u osmini finala i protiv Koreanca Se-Yeol Leea. Žugaj je potom u četvrtfinalu izgubio od Bjelorusa Alima Selimaua. Bjelorus je kasnije stigao do zlata, pa je Žugaj imao priliku za popravak u represažu, no izgubio je od Samana Tahmasebija iz Azerbajdžana.

 

Tonimir Sokol je u kategoriji do 60 kilograma u prvom kolu pobijedio Bjelorusa Dmitrija Alenskog, međutim u idućoj rundi je izgubio od Danca Carla Andersa Ekstroma.

 

U kategoriji do 120 kilograma Anton Đok je prošao Ramona Antonia Garciju, no potom je izgubio od Srbina Miloša Spasića.

 

Hrvatski hrvač Neven Žugaj (28) osvojio je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu u kategoriji do 74 kilograma grčko-rimskim stilom.

 

Naš je hrvač do svog najvećeg uspjeha u karijeri stigao pobjedama protiv Čeha Tomaša Sobeckyja, Gruzijca Manuchara Kvirkelije i Azerbejdžanca Rafiga Husejnova prije no što je u polfinalu izgubio od budućeg prvaka, Rusa Romana Vlasova. U repesažu je u borbi za brončano odličje Neven Žugaj bio bolji od Šveđanina Roberta Rosengrena.

 

Neven je u Istanbulu izjednačio uspjeh svog brata blizanca Nenada koji je na prošlogodišnjem SP u Moskvi također osvojio brončanu medalju, ali u kategoriji do 84kg.

 

Ovo je šesta medalja za hrvatske hrvače sa svjetskih prvestava u povijesti, prije dvije bronce braće Žugaj medalje su osvajali još samo Milan Nenadić (jedno srebro i dvije bronce), te Slavko Koletić (srebro) krajem 60-ih i početkom 70-ih godina prošlog stoljeća.

 

Brončanom medaljom u Istanbulu Neven Žugaj ispunio je i olimpijsku normu za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu sljedeće godine.

 

Nažalost, Nenad Žugaj je na ovogodišnjem SP zaustavljen u četvrtfinalu, te je kroz repesaž zauzeo sedmo mjesto koje mu nije bilo dovoljno da osigura normu za OI.

 

Zlato u kategoriji do 74kg osvojio je Rus Roman Vlasov, srebro Turčin Selcuk Cebi, a uz Nevena Žugaja do bronce je stigao i Armenac Arsen Julfalakjan.

2776
Kategorije: Hrvanje
Tagovi: Hrvanje, HTS
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije