Autor: mi
Datum objave: 06.12.2019


Dillian Whyte oslobođen optužbe za doping

UK Anti-Doping je objavio da povlači optužbu za dopingiranje protiv Dilliana Whytea.

31-godišnji Jamajčanin bio je pozitivan na dva metabolita steroida dianabola nakon pobjede protiv Oscara Rivasa u srpnju u Londonu.

Rezultati su bili poznati tri dana prije borbe. Isto tako s njima su bili upoznati Whyteov kamp i promotor Matchroom Boxing, te krovno tijelo za britanski boks British Boxing Board of Control. No, BBBoC je dozvolio da se meč održi, a Rivas je o svemu informiran tek nakon borbe. 

WBC je suspendirao Whytea do završetka slučaja i oduzeo mu poziciju obveznog izazivača Deontayu Wilderu i dodijelio je Tysonu Furyju.


Federacija je isto tako odlučila da ako se njegov slučaj pozitivno riješi može dobiti brobu za naslov prvaka do veljače 2021. i bit će vraćen na poziciju privremenog prvaka.


Britansko tijelo za borbu protiv dopinga objavilo je da je s obzirom na vrlo nisku razinu metabolita za pozitivni rezultat kriva kontaminacija, te da je napravio i još nekoliko doping testova koji su svi bili negativni.

Whyte je i prije ove službene odluke dogovorio borbu u uvodu u revanš Andyja Ruiza i Anthonyja Joshue. Borit će se s bivšim izazivačem za naslov Mariuszom Wachom, a u meč će ući s rekordnom težinom od 123 kilograma. 

Whyte je pao na doping testu 2012.






Foto: Sky Sports
665
Kategorije: Boks
Tagovi: doping, Dillian Whyte
Najpopularnije
Najnovije