Autor: mi
Datum objave: 28.04.2018


Dillian Whyte: WBC me izdao

Dillian Whyte (23-1, 17 KO) bio je uvjeren da će postati obvezni izazivač WBC-ovom prvaku Deontayu Wilderu (40-0, 39 KO).

30-godišnji jamajčansko-britanski borac bio je šokiran kada mu je prije nekoliko dana WBC naredio da se za tu poziciju mora boriti s Luisom Ortizom, a da je Dominic Breazeale (19-1, 17 KO) obvezni izazivač prvaku.

Whyte već duže vremena drži prvo mjesto ljestvice teškaša i drži WBC-ov srebrni pojas. Uz to, u posljednjih godinu i pol dana ostvario je značajne pobjede protiv Derecka Chisore, Roberta Heleniusa i Lucasa Brownea.

Breazeale je nakon poraza nokautom u 7. rundi od Anthonyja Joshue u borbi za IBF-ov pojas 2016. slavio prekidima protiv Izua Ugonoha i Erica Moline. 


WBC-ob predsjednik Mauricio Sulaiman je za borbu Breazeale-Molina održane u studenom u uvodnom dijelu priredbe Wilder-Ortiz prvo tvrdio da je za obveznog izazivača, da bi potom davao oprečne izjave.

Sada se čini da će se Breazelae na ljeto boriti s Wilderom ako prvak ne dogovori meč s Joshuom i to će se voditi kao obvezna, a ne dobrovoljna obrana naslova.


Ovakve stvari ipak ne čude. Bermane Stiverne držao je poziciju obveznog WBC-ovog izazivača dvije godine nakon gubitka pojasa od Wildera iako je u tom periodu pobijedio samo Derrica Rossyja.

"Borio sam se za svaki WBC-ov pojas za koji sam ispunjavao uvjete. Ja sam jedini od svih koji je pratio WBC-ovu proceduru. Borio sam se u više eliminacijskih mečeva i u mnogo borbi za WBC-ov renking. Dvije sam godine bio lojalan WBC-u" rekao je Whyte za Sky Sports.


"Imao sam hrpu borbu pod okriljem WBC-a i sve su to mečevi protiv najviše rangiranih izazivača - Chisora, Helenius, Browne. To nisu neke propalice, već najviše rangirani izazivači i uz to najviše rangirani i na WBC-ovoj ljestvici. Vijdet ćemo što se može učiniti i pokušati nešto dogovoriti s WBC-om. Jako sam razočaran i uzrujan. Iskreno, osjećam se izdanim od strane WBC-a."





Foto: Telegraph

727
Kategorije: Boks
Tagovi: WBC, Deontay Wilder, Dillian Whyte
Najpopularnije
Najnovije