Autor: Admin
Datum objave: 29.01.2013
Komentari:
0,00


DO MOTIVACIJE PUTEM JOGE

Joga

Želja za bavljenje jogom je pozitivna motivacija koja vas pokreće i omogućava vam da se bavite sami sobom.

 

U jogi nema natjecanja, uspoređivanja i pritiska. Iako vježbe izgledaju lagano, kad se izvode pravilno, poštujući tehnike disanja, zahtijevaju veliki angažman. U početku je najteže održati pravilan položaj tijela što utječe na zdravlje kralježnice i nepravilno disanje.

 

Joga se sastoji od pet ključnih elemenata: pravilnog disanja, vježbanja, opuštanja, pravilne prehrane, pozitivnog razmišljanja i meditacije. Joga vježbe - ili asane - su namjenjene  opuštanju napetih mišića, utječe na funkcioniranje unutarnjih organa i poboljšava fleksibilnost zglobova i ligamenata.

 

 

Glavni zadatak je ispraviti držanje, razviti svijest o vlastitu tijelu kako bi se uočila povezanost  disanja i psihičkih stanja.

 

Relaksacija potiče kreativnost, bolju komunikaciju i osjećaj sreće. Tehnika relaksacije je jednostavna i prirodna svim ljudima.

 

Joga vježbe se temelje na uvjerenju da su tijelo i disanje blisko povezani s umom. Kontorliranjem disanja i zadržavanjem tijela u mirnom nepomičnom položaju (asana), stvara se harmonija.

2130
Kategorije: Fitness
Tagovi: Fitness
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije