Autor: Admin
Datum objave: 13.08.2013
Komentari:
0,00


DOBROBIT VJEŽBANJA

Započnite zdrav život odmah

Onog trenutka kada se uputite u teretanu, na pilates, trčanje ili slično, već imate koristi jer se promjene u tijelu vide u roku nekoliko sekundi, ubrzava se rad srca i krv dolazi u mišiće.

 

Počinjete izgarati kalorije kao gorivo, te vam se odmah poboljšava i raspoloženje. Samo 30 minuta kardio vježbanja tri do pet dana u tjednu dodati će šest godina vašem životu. Ako tome dodate dva dana u tjednu s vježbama otpora ne samo što ćete živjeti duže već ćete izgledati mlađe, biti sretniji, imati više energije i imati dobru liniju.

 

Pluća vam postaju snažnija. Dok radite kardio vježbe mozak šalje signale u pluća kako bi im pomogao da dišu brže i dublje donoseći dodatni kisik u vaše mišiće.

 

Motivacija vam je na najvišoj razini. Zahvaljujući poplavi endorfina osjećate se energizirano i dobro raspoloženi.

 

 

 

Borite se protiv masnih naslaga. Za vrijeme tipičnih kardio vježbi vaše tijelo većinom koristi masnoću kao gorivo.

 

Štitite se od prehlada, gripe i sličnih bolesti. Vježbanje podiže razinu imunoglobulina, proteina koji potiču imuni sistem i sprečavaju infekcije.

 

Trošite kalorije čak i dok odmarate. Na svakih 100 kalorija koje potrošite tokom vježbanja, potrošiti ćete dodatnih 15 kalorija nakon vježbanja. Na primjer, ako ste pretrčali 5 km potrošili ste cca 300 kalorija, a nakon vježbanja ćete potrošiti dodatnih 45.

2242
Kategorije: Fitness
Tagovi: Fitness
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije