Autor: A.B.
Datum objave: 19.12.2013
Komentari:


DOBROBITI SAUNE

Znate li čemu služi odlazak u saunu?

Neki sportaši posjećuju saune gotovo nakon svakog treninga ili određeni broj puta mjesečno. Mnogi ne znaju čemu zapravo služe saune te vjeruju kako u njih ljudi idu uglavnom radi „promjene“ fizičkog izgleda (celulit, pobošljanje kože..) no postoje još brojne učinci koje sauna nudi a itekako su poželjni za svakoga a pogotovo za sportaše.

 

Naizmjenično, višekratno izlaganje toplini i hladnoći odličan je trening za krvožilni sustav. Sauna je preventivno sredstvo za oboljenja dišnih putova. Dodavanjem eteričnih ulja djeluje izvanredno na dišne organe i sprječava prehlade i gripu. Odlazak u saunu pospješuje znojenje i najbolji je način čišćenja pora, ubrzava obnavljanje kože, pospješuje cirkulaciju limfe i koristi u borbi protiv celulita i reumatskih oboljenja.

 

Opuštajuća kombinacija topline i djelotvornog bilja izvanredna je i za njegu kože. Učinak topline pomaže cirkulaciji krvi i limfe otpuštajući toksine u procesu pojačanog znojenja. Širenje pora uzrokovano toplinom olakšava eliminaciju nečistoća iz kože, a rezultat su sjaj, elastičnost i mekoća kože.

 

Inhalacija mirisnih esencija pomaže kod različitih smetnji respiratornih puteva, kao što su astma, pušački bronhitis, kronični kašalj i sl.

 

 

2001
Kategorije: Zanimljivosti
Tagovi: Zanimljivosti, Zdravlje
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije