Autor: mi
Datum objave: 15.09.2015


Dolph Lundgren: Sredio bih Rondu Rousey bez problema

Dok UFC-ova PR mašinerija nezaustavljivo gura Rondu Rousey preko granice dobrog ukusa, Dolph Lundgren koji poznaje UFC-ovu prvakinju sa snimanja Expendablesa spušta loptu na zemlju.

Osim što je igrao Ivana Dragu i ubio Apollo Creeda, mišićavi Šveđanin je vrlo svestrana osoba, a između ostalog je i inženjer kemije i ima bogato iskustvo u borilačkim vještinama.


U razgovoru za Maxim povodom izlaska novog filma War Pigs u kojem glumi s Mickeyem Rourkeom govorio je i o tome što bi se dogodilo u borbi muškarca i žene.


Izuzev pojavljivanja u Expendablesima, 57-godišnji Lundgren vraća se na filmsko platno nakon što  posljednjih desetak godina nije bio previše aktivan.

"Zapravo to se dogodilo zbog obitelji. Preselio sam se u Europu na 10 godina kako bih odgajao svoje dvije kćeri. To je bila ideja moje bivše žene i to je bila odlična ideja jer su djeca bila dalje od Hollywooda i svih sranja koja s njim dolaze."

"Vratio sam se u LA i trebalo mi je par godina da uhvatim novi uzlet. To je frustrirajuće u filmskom biznisu. Morate stalno biti prisutni i stalno pričati s ljudima kako bi zadržali interes za vas."


- Vaša reputacija kao mase mišića zacementirana je ulogom Ivana Drage u Rockyju 4. Kako držite formu dok ste na snimanju filma?

"Kad snimate i robujete produkciji morate isplanirati svoj raspored što je jako teško. Ali bolje išta nego ništa. Uvijek radim sklekove, malo cardija ujutro ili nakon snimanja. Pokušavam ostati što je moguće aktivniji u malim dozama. Ne možete otići u teretanu na sat i pol. Nemate vremena, a i ako ste umorni ne možete zapamtiti dijalog. Moram biti oprezan s tim."






- Boksate li i dalje?

"Više se bavim borilačkim vještinama poput kick boksa, da mogu koristiti i ruke i noge za cardio trening. Ostalo vrijeme pokušavam zaliječiti ozljede koje imam."


- Jeste li uopće pratili Rondu Rousey?

"Mislite onu MMA djevojku? Sviđa mi se. Ona je vrlo dobra. Glumila je u Expendables 3, tako da se malo i znamo. Bio sam na borbi koju je dobila za 14 sekundi. Nevjerojatna stvar."

- Moram Vas pitati: Tko bi pobijedio u borbi između vas dvoje?

"U borbi do smrti muškarac bi uvijek pobijedio ženu, čak i ako nije istreniran. Rousey je dobar borac, ali jako malo žena bi izdržalo borbu do samog kraja. Kada muškarac udari šakom ženu u lice to je sasvim druga stvar. Tvorac je stvorio muškarca da ubija, žene nije. Zato naša tijela drugačije funkcioniraju. Naravno, postoje žene koje mogu biti uspješne u vojsci, ali to je rijetkost. Ronda Rousey je sjajan borac, ali tu se radi o ogromnim razlikama."


- OK, to je što se tiče borbe do smrti. A u ringu?

"Bio sam prvak u teškoj kategoriji u kyokushin karateu. Mislim da imate moj odgovor."






1321
Kategorije: MMA, Zanimljivosti
Tagovi: Zanimljivosti, Ronda Rousey
Najpopularnije
Najnovije