Autor: mi
Datum objave: 17.12.2014


Don King: Kličko će morati doći pitati može li se boriti sa Stiverneom

Promotor WBC-ovog prvaka u teškoj kategoriji Bermanea Stivernea (24-1-1, 21 KO), Don King na WBC-evoj godišnjoj konvenciji rekao je da očekuje od svog boksača da 17. siječnja nokautira Deontaya Wildera i uđe u "Tysonovu eru".

"Treba mu pobjeda nokautom kako bi mogao ući u Tysonovu eru i postati novim Tysonom."

 

-Stiverne se dokazao u dvije borbe protiv Chrisa Arreole. Wilder se nije borio s konkurencijom takvog kalibra. Mislite li da će iskustvo biti faktor?


"Jednostavno mislim da je Stiverne bolji borac i borit će se da to dokaže i ako opravda moje prognoze to bi bilo sjajno. Ključna je stvar što smo vratili meč za naslov prvaka svijeta u teškoj kategoriju u Ameriku. Povratak slavi, razumijete? Amerika će ugostiti borbu, a nismo ni znali što je to naslov u teškoj kategoriji. Nismo znali ni da više postoji. Zato je sada organiziramo gdje i treba, u boksčakoj prijestolnici Las Vegasu u Nevadi. Bitno je da se borba održi ovdje jer smo ovdje i počeli. Nemojte imati amneziju."


- Hoćete li ako Stiverne pobijedi Wildera tražiti meč za ujedinjenje naslova s Vladimirom Kličkom?


"Stiverne će sam sebe ustoličiti na svoje mjesto i ako bude takve borbe on će morati doći nama i pitati može li dobiti priliku. Imali su priliku doći do koga god su htjeli da su htjeli. Neću ganjati Vladimira, natjerat ću ostale da cijene ovaj naslov" završio je King.




foto: Chris Carlson


846
Kategorije: Boks
Tagovi: Don King
Najpopularnije
Najnovije