Autor: mi
Datum objave: 28.01.2020


Dos Anjos: Mene bi bila sramota hodati okolo s BMF pojasom

Unatoč porazu od Michaela Chise, Rafael Dos Anjos (30-13, 18-11 UFC) nada se da njegova karijera u vrhu nije prošla.

Bivši prvak u lakoj kategoriji izgubio je 4 od zadnjih 5 mečeva, ali sve je doživio od vrhunskih protivnika. U 2018. je izgubio od Colbyja Covingtona u borbi za privremeni naslov u velteru, a zatim od Kamarua Usmana koji je u međuvremenu postao prvak. U svibnu prošle godine submissionom je pobijedio Kevina Leeja, da bi zatim još jednom odlukom sudaca bio poražen od Leona Edwardsa dva mjeseca poslije. Od dizanja u velter u lipnju 2017. ima 4 pobjede i 4 poraza.


“U 2018. i 2019. sam se malo mučio. Prošle godine sam imao dvije borbe s vrlo kratkim vremenskim razmakom, u svibnju i srpnju, pa sam odlučio uzeti malo dužu pauzu. Želim se ove godine boriti 3-4 puta i ako Bog da preokrenut ću tijek moje karijere. Uvijek se borim da bih bio najbolji, nisam tip sportaša koji je zadovoljan samim time što je u UFC-u. Želim opet držati pojas” izjavio je 35-godišnji Brazilac za Combate.


RDA je dao do znanja da ipak želi pravi pojas i bio je vrlo negativan prema UFC-ovom novoizmišljenom Baddest Motherfucker pojasu, koji osim što zapravo ne predstavlja ništa ima djetinjasto ime (Najopakiji jebač) i podilazi najnižim strastima.

Conor McGregor i ja imamo svoju priču, dva puta smo bili blizu borbi. Prvi put sam slomio nogu, drugi put se dogodio onaj incident s autobusom. Naši putevi se i dalje mogu ukrstiti. Također je tu i Colby s kojim sam se borio za privremeni nalsov. Tu je i Masvidal, koji je 3. ili 4. na ljestvici s tim pojasom koji ne znam što predstavlja. Mene bi bilo sramota nositi taj pojas. On ne znači ništa. Najjači na planetu su oni s UFC-ovim pojasom. Ako bilo tko tko pobijedi Natea Diaza ima pravo na pojas, onda imam i ja (smijeh).”


RDA je u UFC-u od 2008., a osim Diaza pobjeđivao je prvake Robbieja Lawlera, Bensona Hendersona, Anthonyja Pettisa protiv kojeg je osvojio naslov, bivšeg Strikeforceovog prvaka Tareca Saffiedinea, Donalda Cerronea, Terryja Etima i već spomenutog Kevina Leeja.


1092
Kategorije: MMA
Tagovi: Rafael Dos Anjos
Najpopularnije
Najnovije