Autor: mi
Datum objave: 18.01.2017


Dos Santos: Apsolutno sam uvjeren da ću 2017. završiti kao prvak

Junior Dos Santos i dalje je planiran kao glavna zvijezda večeri za UFC-ovu priredbu kanadskom Halifaxu 19. veljače.

No, bivši prvak u teškoj kategoriji još ne zna s kim će se boriti nakon što je Stefan Struve zbog ozljede morao otkazati njihov revanš.


"Zaista ne znam kakva je situacija. UFC nam je rekao da traže protivnika, tako da i dalje treniram i čekam vijesti."


Dos Santos se posljednji put borio u travnju u Zagrebu gdje je dominantnom izvedbom prekinuo pobjednički niz Bena Rothwella.

 "Iskreno, ovo je vrlo frustrirajuće zato jer je tako teško naći protivnika za mene. Puno stavri se događa u kategoriji, neki su ozlijeđeni, neki suspendirani, drugi već imaju zakazane borbe, a tu su i oni koji neće prihvatiti borbu što je za mene apsurdno."


"Nažalost, Struve se ozlijedio. Ne mogu ga osuđivati, bio sam u toj poziciji i sam, mogu mu samo poželjeti brz oporavak i povratak. Tko zna, možda se možemo boriti u budućnosti."


JDS je u svom debiju za UFC za 80 sekundi nokautirao Fabricija Werduma i promocija je ciljala na revanš dvojice bivših prvaka.

"Werdum je bio prva UFC-ova opcija za zamjenu. UFC je prije pričao s njim nego sa mnom. Ali mislim da je on još jednom odbio. Mislim da je to treći put u posljednjih par mjeseci da je odbio borbu sa mnom, što po meni nema nikakvog smisla. On je odbio i UFC se obratio drugim borcima. Ali, ako pogledate, za mene je bilo teško pronaći borbu i prije Struvea."


"Nitko se nije mogao boriti ili poput Alistaira nisu imali dovoljno vremena za pripremu. On je rekao da nema dovoljno vremena za pripremu, a nakon što je objavljena moja borba svi su dogovorili mečeve. To je dosta smiješno, jer se prije toga nitko nije mogao boriti, a odjednom poslije svi mogu. Alistair će se boriti tjedan-dva nakon Halifaxa. Sa mnom nije mogao, ali s Huntom može. Čudna situacija."


'Cigano' vjeruje da ga je pobjeda protiv Rothwella dovela ponovno na pravi put i da je blizu novoj borbi za pojas. 32-godišnji Brazilac u prosincu 2014. jednoglansom sudačkom odlukom pobijedio je aktualnog prvaka Stipu Miočića.

"Mislim da sam i više nego kvalificiran da bih se borio za pojas. Ostala imena koja su dobila  borbu za naslov su je dobila nakon pobjede protiv Travisa Brownea kojemu ide jako loše u ovoj kategoriji. Po čemu je razlika ako ja dobijem priliku nakon pobjede nad Rothwellom? Ja tijekom cijele karijere nikada nisam birao protivnike i mislim da tu nešto malo moram promijeniti. Ako pogledate, ljudi se žele boriti protiv mene samo ako će od toga imati ogromnu korist. Ako neće, onda se neće boriti."


"Apsolutno sam uvjeren da ću u 2017. uspjeti dokazati i onima koji ne vjeruju mojim riječima, dokazat ću svima da je ovo što govorim istina. Završit ću ovu godinu kao prvak teške kategorije, ne sumnjam u to."



Foto: Reinhold Matay
1361
Kategorije: MMA
Tagovi: Junior Dos Santos
Najpopularnije
Najnovije