Autor: mi
Datum objave: 27.06.2019


Dos Santos: Cilj je vratiti pojas i početi promovirati borbu protiv Deontaya Wildera

Junior Dos Santos ovog se vikenda u Minneapolisu bori protiv Francisa Ngannoua.

Bivši prvak pobjedom protiv Kamerunca ponovno bi mogao dobiti priliku boriti se za pojas s pobjednikom revanša između Daniela Cormiera i Stipe Miočića.


Ovo je drugi put da je zakazana borba s 'Predatorom', jer je uoči prve 35-godišnji Brazilac zapao u probleme s Američkom antidopinškom agencijom nakon što je objavljeno da je bio pozitivan na doping testu.


Na kraju je uspio dokazati da je za pozitivan test kriv kontaminirani suplement.

U meču prije planiranog sraza s Ngannouom JDS je izgubio nokautom u prvoj rundi u revanšu s  Miočićem. Unatoč tome uvjeren je da bi pobijedio 'Predatora' i da se ovaj nikad ne bi borio za naslov UFC-ovog prvaka da je on ušao u kavez s njim ranije.

"Zapravo to je bilo vrlo dobro za njega. Da se tada borio sa mnom ne bi se borio za naslov prvaka. Ne bi se borio s Miočićem jer bih ga ja tada pobijedio. Sada će se borba napokon održati. On to želi, ja to želim, svi pričaju o njemu i trenutno je on najveći izazov u teškoj kategoriji. To je bar ono što većina ljudi misli" izjavio je 'Cigano'.


"On posjeduje veliku snagu. Ako vas dobro pogodi gotovi ste. To je sto posto sigurno. Ali previše snage s premalo kontrole je beskorisno. Spreman sam za ono najbolje od Ngannoua, a ako se on nije spreman pokazati u najboljem izdanju završit će nokautiran. U ovoj borbi idem na nokaut."

"Vjerujem da sam vještiji borac od njega. Bolji sam boksač od njega. Znam da je on govorio da bi se borio i u boksu. Ovo mu je dobra prilika za boksački meč jer ja neću izbjegavati borbu na nogama. Spreman sam stati i izmjenjivati udarce. Nadam se da je i on spreman. Ja mogu nokautirati bilo koga u ovoj kategoriji i Ngannou će biti sljedeći. Moj boks je dovoljno dobar da pobijedim svjetske prvake u boksu."


"Dat ću sve da dođem do pobjede i nove borbe za naslov."


Dos Santos je još davno pozivao na meč s Vladimirom Kličkom, tadašnjim vladarom teške kategorije.

"Kad sam bio prvak 2012. izazvao sam Vladimira Klička. On je bio prvak u to vrijeme i rekao sam da bih pobijedio Vladimira Klička u boksačkom meču. Ali, ja nisam dobar promotor kao Conor McGregor. On je došao do borbe s Floydom Mayweatherom. Kličko mi je čak i odgovorio. Rekao je bilo kad, bilo gdje, nešto u tom stilu. Ali nakon toga sam izgubio pojas protiv Velasqueza i više nije imalo smisla promovirati tu borbu."

"Sada je moj najveći cilj ponovno se boriti za UFC-ov naslov, vratiti pojas i početi promovirati borbu protiv jednog od boksačkih prvaka."

"Mislim da bi to mogao biti Deontay Wilder. On je sjajan prvak, nokautira sve oko sebe i ne bježi od dobre borbe. Neki biraju borbe, ali on ne bira. Mislim da bi to bio dobar meč i ako uspijemo zainteresirati ljude moglo bi doći do te borbe. Gledam ga već dugo vremena. Njegove boksačke vještine su drugačije, ali mislim da mi savršeno odgovaraju. Vidim puno rupa kod njega. Zamislite da sam u borbi, a ne moram brinuti o rušenjima, udarcima nogama, nema jiu jitse, samo boks. To bi bio raj."






Foto: MMA Junkie
712
Kategorije: MMA
Tagovi: Junior Dos Santos, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije