Autor: mi
Datum objave: 10.03.2019


Dos Santos: Lewis se cijelo vrijeme na nešto žalio

Junior Dos Santos kaže da je Derrick Lewis sklon pretjerivanju i da se to vidjelo i za vrijeme njihove borbe.

Prije nego je Brazilac nokautirao Lewisa u drugoj rundi došlo je do situacije u kojoj ga je pogodio prstom u oko što je izazvalo kratki prekid akcije.

Dos Santos ne misli da se radilo o tako ozbiljnom prekršaju, ali kaže da je sklonost takvom ponašanju vidio i dok je proučavao njegove prošle borbe.


"Derrick Lewis, a mogao sam to vidjeti i u njegovim prethodnim borbama, stalno se na nešto žali. Svaki put kad bih ga udario ili nešto slično on bi se počeo žaliti. Ne znam da li na taj način pokušava iskoristiti priliku za odugovlačenje, ali puno se žali. Govorio je sucu: Moje oko. Nema smisla. Bio je dobro. To se i vidi na kameri. Sudac Herb Dean je najbolji u ovom poslu i vjerujem mu."


Bivši prvak u teškoj kategoriji kaže da je morao biti oprezan s Lewisom. Iako je više puta tijekom borbe ozlijedio protivnika nije bio siguran glumi li Amerikanac ili ne.


"Bio je to dobar izazov. Znam koliko je opasan i pokušavao sam izbjegavati njegove udarce. Osjetio sam da posjeduje veliku snagu. Ali ja sam bolje koristio kuteve. Bolje sam se pozicionirao kako bih zadavao bolje udarce."


35-godišnji 'Cigano' u UFC-u je debitirao 2008. i ostvario devet uzastopnih pobjeda prije prvog poraza od Caina Velasqueza. Trenutno je u nizu od tri pobjede i ponovno je blizu borbi za pojas. Logično, nameće se mogućnost dvoboja s Francisom Ngannouom koji je ponovno vratio svoju karijeru na pravi put.


"Glavni cilj je ostati aktivan. No, sada mi ipak treba mali odmor. U svibnju me čeka rođenje kćeri. Tako da mi treba malo vremena kako bih sve pripremio i bio siguran da je sve u redu. Onda ću se ponovno boriti. Možda krajem kolovoza."


"Borba s Ngannouom bi bila sjajna. Već je do nje trebalo doći, ali se dogodilo nešto čudno. Možda sada može doći do nje. Ali, nije me briga s kime ću se boriti. Postoji puno opcija."





Foto: Kelly Ross

672
Kategorije: Boks
Tagovi: Junior Dos Santos, Derrick Lewis
Najpopularnije
Najnovije