Autor: mi
Datum objave: 17.04.2017


Dos Santos: Miočić je najbolji teškaš u ovom trenutku

Junior Dos Santos posljednji put borio se prije godinu dana u Hrvatskoj.

Tada je prekinuo niz Bena Rothwella od četiri uzastopne pobjede. Kaže da mu tolika stanka neće smetati uoči revanša s borcem hrvatskog podrijetla Stipom Miočićem na UFC-u 211.

33-godišnji Brazilac 13. svibnja u Dallasu će pokušati po drugi put postati UFC-ov prvak u teškoj kategoriji.

"Dobro se osjećam. Dobro treniram ovdje u ATT-u i mislim da mi to neće predstavljati problem" izjavio je na MMA Houru.



"Postajem zreliji. Bolje razumijem sebe tako da svu energiju mogu usmjeriti na pripreme, tako da mislim da to neće biti problem. Dolazim uzeti taj pojas od Miočića."


Dos Santosova supruga Isidora i ožujku je rodila sina Benta i 'Cigano' kaže da mu je dijete već promijenilo život.

"Već se osjećam stvarno, stavrno drugačije. Stvari se mijenjaju. Moji ciljevi u životu se mijenjaju. Sada je sve podređeno mom sinu. Više se ne radi o meni. Imam ženu, sina. Stvari su malo drugačije, ali to je dobro jer me to još više motivira. To je moja motivacija za naporne treninge. I prije sam bio sretna osoba, ali sada sam još sretniji zbog svega. Mislim da će sve to pozitivno utjecati na trening kamp."


Dos Santos se trebao u veljači boriti sa Stefanom Struveom, ali je Nizozemac morao otkazati zbog ozljede. Nakon toga dobio je borbu za nalsov.

"To mi je palo na pamet nakon što se Stefan ozlijedio i morao otkazati borbu. S obzirom na to koliko je boraca odbilo borbu sa mnom pomislio sam da bi mi mogli dati borbu za naslov. Miočić neće imati drugih opcija. Drago mi je da se to dogodilo. Mislim da se borim s najboljim teškašem u ovom trenutku, Miočićem i vrlo sam uzbuđen zbog toga jer volim velike izazove."

Za razliku od nekih, Cigano nikad nije pomislio da se nakon dva poraza od Caina Velasqueza više nikad neće boriti za UFC-ov pojas.

"Ja imam samo 33 godine. Čeka me još duga karijera, tako da sam znao da ću moći ponovno izboriti meč za naslov. Reći ću vam nešto, svi momci iz teške kategorije znaju da sam ja pravi. Ja se ne igram. Ja ovo shvaćam vrlo ozbiljno i imam vještine da budem broj 1."


"Sada su stvari drugačije. Ne želim govoriti ništa loše o drugima, ali nakon dolaska USADA-e stvari se mijenjaju. I to jako. Ja ovo zovem trenutkom istine, pa da vidimo."

U prvoj borbi s Miočićem, Brazilac je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom u izjednačenom meču. Ovaj put očekuje još boljeg Miočića.


"U prvoj je borbi bio jako dobar i to je bila vraška borba. Nisam iznenađen što nokautira sve okolo. Udara vrlo jako. Rekao sam vam, osjećam da se borim s najboljim u ovom trenutku, najboljim teškašem u ovom trenutku."

"On je stavrnost ove kategorije i shvaćam ga vrlo ozbiljno jer moram pobijediti stvarno jakog protivnika."

"Gledao sam našu borbu puno puta, posljednji put prije dva tjedna. Gledao sam i njegove posljednje borbe jer ga moramo dobro proučiti. Sada udara malo jače, tako da sam uzbuđen zbog toga."


2392
Kategorije: MMA
Tagovi: Junior Dos Santos, Stipe Miočić
Najpopularnije
Najnovije