Autor: mi
Datum objave: 21.06.2018


Duvančić: Vjerujem da bi Milas na Poljudu pobijedio Hrgovića

Hrvatska u ovom trenutku ima trojicu boksača koji krče put kroz tešku kategoriju.

Sva trojica su neporaženi - brončani olimpijac Filip Hrgović je na 5-0, 4 KO, Agron Smakići na 13-0, 11 KO, a Petar Milas na 12-0, 9 KO.

Sva trojica imaju ugovore s njemačkim promotorima - Hrgović sa Sauerlandom, Smakići s EC Boxingom, a Milas odnedavno s Petko's Boxpromotionom Alexandera Petkovića.

S 22-godine Splićanin je najmlađi od njih i s dvije najznačajnije pobjede - protiv Kevina Johnsona i Francesca Pianete u kojima je osvojio i obranio IBO internacionalni naslov.

U kutu mu odpočetka karijere stoji trener Ivan Duvančić. Ovaj 38-godišnjak tijekom karijere između ostalih trenirao je Stjepana Vugdeliju i Antu Bilića.




Vrijedi istaknuti da je Milas cijele pripreme za meč s dvostrukim izazivačem za naslov prvaka svijeta u teškoj kategoriji odradio u rodnom gradu i pomoć za sparinge je potražio od kick boksera iz Ameno Gyma - bivšeg K-1 prvaka Antonija Plazibata, Tomislava Čikotića i Filipa Cvrlje.

"Moram priznati da nije bilo lako pripremiti mladog i relativno neiskusnog borca za borbu protiv dva iskusna i opasna borca" rekao je Duvančić za Cro Ring.

- Malo tko u Hrvatskoj zna za vas iako ste relativno mladi, a već dugo ste u profi boksu?

"Istina imam iza sebe dosta staza u profi boksu. Malo ljudi zna da sam ja vodio neke od najboljih hrvatskih profesionalaca. Vodio sam Antu Bilića, Stjepana Vugdeliju, Tonija Višića i još mnogo drugih manje poznatih boraca."


- Kako Vi vidite Petrov uspjeh? To je boksač koji je doživio veliku transformaciju.


"Iskreno, da mi je netko prije pet godina rekao da će Milas biti šampion pomislio bih da nema pojma o boksu. Milasov odnos prema treningu, ponašanje u borbi, totalna nezainteresiranost, jednostavno ničim nije pokazivao da će postati sampion. Čak smo ga ja i Ivica Ćukušić htjeli potjerati iz dvorane, ali sreća da nismo."


- Planovi za Milasovu budućnost? 


"Cijeli naš tim - Petko Boxpromotion, ja i ivica Čukušić zajedno donosimo odluke. Petru sad slijedi tri tjedna aktivnog odmora. Sredinom sedmog mjeseca odlazimo dva ili tri tjedna na planinu, zatim se vraćamo u Split i nastavljamo pripreme. Petar sljedeću obranu titule ima krajem 10.  mjeseca u Munchenu ili Kolnu. Ime protivnika još ne znamo, ali i to ćemo riješiti kroz  sedmi mjesec. U 2019. je u planu uzeti EBU titulu koji drzi odlični Agit Kabayel (10-0, 13 KO) i poslije toga krenuti prema našem cilju - borbi za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji"



- S obzirom da Milas i Hrgović istovremeno grade karijeru i krče svoj put prema uspjehu, ljubitelji boksa već su počeli raspravljati o njihovom potencijalnom dvoboju. S obzirom da imaju različite promotore, koliki su izgledi da do te borbe i dođe? Njih dvojica su sparirali u travnju u Splitu.

"Zašto ne? Mislim da je velika stvar imati  dva hrvatska u top 50 svjetskog boksa. Međutim glavnu odlluku o tome u moraju donijeti Team Sauerland  i Petko Box promotion. Ove godine sigurno ne, ali dogodine na ljeto na Poljudu  zvuči interesantno. Ja kao Milasov trener vjerujem da bi Milas na Poljudu pobijedio Hrgovića."




3647
Kategorije: Boks, Intervjui, Intervjui
Tagovi: Petar Milas
Najpopularnije
Najnovije